Μουσείο Τυπογραφείας

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κοινωνικό φροντιστήριο στα Χανιά

Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει φέτος στα Χανιά το ´Κοινωνικό Φροντιστήριο´ από τον Δήμο, με τη συνεργασία της Eνωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, στοχεύοντας στη μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών, που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα.
«Η προσπάθειά μας κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς δώσαμε τη δυνατότητα σε δεκάδες μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποστηριχθούν μαθησιακά από φροντιστήρια της πόλης μας», ανέφερε χθες ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, μετά από την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Ενωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων.
Ο κ. Σκουλάκης πρόσθεσε ότι με τον θεσμό του ´Κοινωνικού Φροντιστηρίου´ δίνεται ανάσα και στις οικογένειες των μαθητών καθώς αφαιρείται μία ακόμη οικονομική επιβάρυνση σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση έχει αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.
Από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, γνωστοποίησε ότι οι προσφερόμενες θέσεις εκπαίδευσης είναι πενήντα, εκ των οποίων οι δεκαέξι αφορούν μαθητές, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους και κατά το σχολικό 2013 – 14. «Ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης καθώς εν μέσω κρίσης παρέχεται δωρεάν φροντιστηριακή εκπαίδευση», τόνισε η κα Χατζηδάκη, προσθέτοντας ότι έμφαση θα δοθεί στην προετοιμασία των μαθητών, οι οποίοι τη νέα σχολική χρονιά θα δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Γεώργιος Καμπουράκης, τόνισε ότι ο θεσμός του ´Κοινωνικού Φροντιστηρίου´ λειτούργησε αποτελεσματικά κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά καθώς ήδη ποσοστό που υπερβαίνει το 50% των μαθητών, που παρακολούθησαν μαθήματα, κατάφεραν να εισαχθούν σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας μας.
Τέλος, η αντιπρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Ρούλα Βουράκη, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «με ηθική ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία η Ενωση στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, με το σκεπτικό ότι η γνώση είναι καθολικό αγαθό, λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται αδιακρίτως σε κάθε άνθρωπο».

Δικαιολογητικά
Οπως ανακοινώθηκε, τα δικαιολογητικά για το κοινωνικό φροντιστήριο είναι:
? Αίτηση συμμετοχής (χορηγείται από την Υπηρεσία).
? Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Αδεια Μόνιμης Διαμονής (Μπλε Κάρτα).
? Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
? Ε1, Εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας και Ε9.
? Φωτοτυπία λογαριασμού Δ.Ε.Η. κ.λπ. ή Μισθωτήριο Συμβόλαιο μέσω του οποίου θα αποδεικνύεται η διεύθυνση κατοικίας, εφόσον δεν προκύπτει από τη φορολογική δήλωση εισοδήματος.

ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
? Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας αντίγραφο διαζυγίου και επιμέλεια παιδιών ή σε περίπτωση διάστασης ένορκη βεβαίωση από το Ειρηνοδικείο που θα πιστοποιείται το γεγονός.
? Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της Απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ για κάθε μέλος.
? Κάρτα ανεργίας Ο.Α.Ε.Δ. (φωτοτυπία) για κάθε μέλος της οικογένειας που δεν εργάζεται σε ισχύ.
? Μισθωτήριο Συμβόλαιο ή πρόσφατη Απόδειξη Ενοικίου.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν και να καταθέτουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων (ισόγειο Δημοτικού Καταστήματος).
Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από σήμερα έως και τη Δευτέρα 2/8/2013, κατά τις εργάσιμες ώρες. Τηλ. επικοινωνίας: 2821341696, 2821341691, 2821341689.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.