Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Προώθηση καστάνου μέσω της “Αναπτυξιακής”

Πλούσια δραστηριότητα στην προβολή και προώθηση του καστάνου έχει αναπτύξει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Εννιά Χωριών Κισάμου Α.Ε. όπως προκύπτει από τα πεπραγμένα του Δ.Σ. που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Στο σχετικό κείμενο σημειώνεται ότι το συσκευαστήριο καστάνου της εταιρείας, λειτούργησε και το 2012. Αυτή ήταν η  τρίτη χρονιά λειτουργίας του συσκευαστηρίου και η συμβολή της εταιρείας στην τυποποίηση και εμπορία των τοπικά παραγομένων καστάνων ήταν σημαντική.
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην προώθηση καστάνων σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις ενώ μεταξύ άλλων προστίθενται:
«Η εταιρεία συμμετείχε στη διαδικασία συλλογής στοιχείων, για το φάκελο του χαρακτηρισμού του κρητικού καστάνου ως Π.Ο.Π.
Οργανώσαμε μαζί με το ´Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελαίας´ εσπερίδα για το κάστανο, τα προβλήματα και την εμπορία του. Εχουμε συνεργασία με το ´Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών´ των Χανίων για τη δημοσίευση ανακοινώσεων στον τοπικό τύπο σχετικά με τις ημερομηνίες ψεκασμού των εντόμων της καστανιάς. Θα φανεί η αναγκαιότητα αυτής της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία για την παραγωγή καστάνων και την προστασία της καλλιέργειας της καστανιάς. Να προσθέσουμε εδώ ότι η καλλιέργεια της καστανιάς χρειάζεται κατάλληλες επεμβάσεις (ψεκασμοί, κλαδέματα, ποτίσματα και λιπάνσεις ) που είναι απαραίτητες γιατί το μέγεθος του καρπού που παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής.
Ας σημειωθεί  ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα του παρόντος Συμβουλίου είναι  η επιτυχία της ανάκλησης της απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που προέβλεπε τη μη έγκριση της χρηματοδότησης του συσκευαστηρίου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, λόγω διάφορων κωλυσιεργιών. Αντιλαμβάνεστε τι θα συνέβαινε αν σταματούσε η χρηματοδότηση, ενώ είχαν ήδη παραγγελθεί τα μηχανήματα από το προηγούμενο Συμβούλιο.
Σήμερα πιστεύουμε ότι ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, πολύ κόπο και προσωπικές δαπάνες,  ως Εταιρεία  έχουμε μία σύγχρονη συσκευαστική  μονάδα  προσφέροντας στην Ελληνική αγορά ένα υπέροχο προϊόν και ελπίζουμε να ακολουθήσουν με την στήριξη  όλων σας καλύτερες μέρες».
Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δρ. Απόστολος Κυριτσάκης.

ΝΕΟ Δ.Σ.
Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Εννιά Χωριών Κισάμου της 25ης Ιουνίου 2013 προέκυψε το παρακάτω Διοικητικό Συμβούλιο:
?Πρόεδρος: Κυριτσάκης Απόστολος του Κωνσταντίνου
?Αντιπρόεδρος: Μοσχανάκης Δημήτριος του Ελευθερίου
?Γραμματέας: Σκυλουράκης Γεώργιος του Στυλιανού
?Διευθύνων σύμβουλος: Ανουσάκης Χαράλαμπος του Κωνσταντίνου
?Ταμίας: Σταυρουλάκης Ιωάννης του Εμμανουήλ
?Απλά Μέλη: Ηλιάκης Παναγιώτης του Νικολάου, Κοτζαμπασάκης Νικόλαος του Γρηγορίου, Κυριτσάκης Μιχαήλ του Κωνσταντίνου, Μαρακάκης Αντώνιος του Εμμανουήλ.
?Αναπληρωματικά Μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου: Γεωργιλάς Αντώνιος του Ξενοφώντος, Σκυλουράκης Βασίλειος του Στυλιανού, Σπερελάκης Θεοχάρης του Στυλιανού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα