Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Επέκταση αχρήματων συναλλαγών

Να νοικιάσουν ακόμα και σπίτι χρησιμοποιώντας αντί για χρήματα, το κοινωνικό νόμισμα του Δικτύου Ανταλλαγών Χανίων μπορούν πλέον όσοι εγγραφούν στο Δίκτυο και κάνουν χρήση των υπηρεσιών και αγαθών που ανταλλάσσονται.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επανεγγραφές των παλαιών μελών στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δικτύου (www.diktyoantallagonxanion.net) η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εντοπίσουν εύκολα και γρήγορα τις διαθέσιμες υπηρεσίες και τα αγαθά που προσφέρει κάθε μέλος αλλά και οι ίδιοι να προβάλλουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που θέτουν προς ανταλλαγή.   
Ειδικότερα όπως ανέφερε στο περιθώριο του 38ου ανταλλακτικού παζαριού που πραγματοποιήθηκε χθες στην αυλή του 1ου ΕΠΑ.Λ Χανίων, το μέλος της ομάδας προώθησης και προβολής του Δικτύου Ανταλλαγών Χανίων Δημήτρης Ωραιόπουλος η διαδικασία επανεγγραφής των παλαιών μελών του Δικτύου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το τελευταίο διάστημα αφού ολοκληρώθηκε η μετάβαση στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα.   
«Αυτή τη στιγμή η νέα πλατφόρμα δέχεται τα παλαιά μέλη τα οποία ενεργοποιούν -γιατί περί αυτού πρόκειται- τους ανενεργούς λογαριασμούς τους οι οποίοι είχαν παραμείνει αδρανείς το διάστημα που χρειάστηκε να γίνει η μετάβαση», τόνισε ο κ. Ωραιόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε το πόσο εύχρηστη έχει καταστεί η νέα πλατφόρμα που μας φιλοξενεί και μας στηρίζει καθώς τα μέλη μπορούν με μεγαλύτερη ευχέρεια -κι αυτό ενδιαφέρει πολύ κόσμο που δεν έχει εξοικειωθεί με τις σύγχρονες τεχνολογίες- να εντοπίσουν εύκολα τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα άλλα μέλη αλλά και με την ίδια ευκολία να καταγράψουν τις δικές τους υπηρεσίες και προϊόντα που προσφέρουν».
Ο κ. Ωραιόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι η γκάμα των προσφερόμενων προς ανταλλαγή υπηρεσιών και αγαθών μεταξύ των μελών του Δικτύου διευρύνεται διαρκώς, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι πλέον τα μέλη του Δικτύου μπορούν ακόμα και να νοικιάσουν κάποιο σπίτι δίνοντας αντί για χρήματα προϊόντα ή υπηρεσίες.   
«Η ποικιλία αγαθών και υπηρεσιών που ανταλλάσσονται πλέον στο Δίκτυο είναι πολύ μεγάλη. Μεταξύ άλλων, έχουν προστεθεί τυροκομικά προϊόντα, κρεατικά και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μονοκατοικία και ένα διαμέρισμα που ´νοικιάζονται´ μέσω κοινωνικού νομίσματος», ανέφερε σχετικά ο κ. Ωραιόπουλος.   
Να σημειώσουμε τέλος ότι όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του Δικτύου Ανταλλαγών Χανίων, που βασίζεται στο κοινωνικό νόμισμα δηλαδή την ανταλλακτική οικονομία, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα ´www.diktyoantallagonxanion.net´ ενώ για την πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των μελών (εγγραφές ? επανεγγραφές, κάρτες, απορίες, ενημέρωση, εκκρεμότητες μονάδων, μέλη χωρίς ίντερνετ) υπάρχει το γραφείο του Δικτύου που βρίσκεται στη διεύθυνση Ελευθερίου Βενιζέλου 37 στο ´Κέντρο διάδοσης της νοηματικής γλώσσας´. Το γραφείο λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη 10-1 το πρωί και 7-9 το απόγευμα (θα παραμείνει κλειστό μόνο από τις 5 έως τις 20 Αυγούστου). Επίσης, για απορίες σχετικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα διαχείρισης διαδικτύου του Δ.Α.Χ. στο email diktyoxanion@gmail.com.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα