Μουσείο Τυπογραφείας

Ξεκίνησε η αναμετάδοση της “Δ.Τ.”


Ξεκίνησε προχθές και από το κέντρο εκπομπής της Μαλάξας -για τους κατοίκους των Χανίων και του Ρεθύμνου- η αναμετάδοση του προγράμματος της ´Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης´ ή ´Δ.Τ.´, όπως πλέον ονομάζεται το νέο κανάλι που εκπέμπει από την κυβέρνηση.
Η αναμετάδοση γίνεται μόνο ψηφιακά από τον δίαυλο 39, ακριβώς στη συχνότητα στην οποία παλαιότερα οι τηλεθεατές μπορούσαν να δουν το πρόγραμμα του ´Euronews´, το οποίο είχε διακοπεί προ μηνών από την τότε διοίκηση της ΕΡΤ και πριν ξεκινήσει η ´Δ.Τ.´ εμφανιζόταν μόνον χρωματιστές μπάρες.
Το πρόγραμμα της ´Δ.Τ.´ αποτελείται προς το παρόν μόνον από παλιές ταινίες και ντοκιμαντέρ αρχείου.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η λειτουργία των αναλογικών πομπών της ΕΡΤ στη Σκλόκα από την οποία έχουν λήψη αρκετές περιοχές των δύο Νομών. Προ ημερών είχε επιτευχθεί μέσα από τους πομπούς της Σκλόκας στους αναλογικούς διαύλους 27 της ΝΕΤ και 47 της ΕΤ-3 η αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της υπό κατάληψη ΕΡΤ.

Η ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ
Επίσης, συνεχίζεται η λειτουργία της ΕΡΑ Χανίων στη Σούδα με εκπομπές των εργαζομένων, αλλά και με αναμετάδοση της κεντρικής ΕΡΑ.
Η ΕΡΑ Χανίων αναμεταδίδεται στα FM από τις συχνότητες των 100,6 Μhz από Μαλάξα και 104 Mhz από Σκλόκα και στα μεσαία κύματα (MW/AM) από τη συχνότητα των 1.512 Khz. Επίσης, στο Διαδίκτυο και μέσα από το Πολυτεχνείο Κρήτης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.tuc.gr/478.html

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Στο μεταξύ, ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα τη συμπαράσταση στην κατάληψη της ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της ΕΡΑ Χανίων στη Σούδα.
Ομιλητές θα είναι:
• Βύρωνας Λυκιαρδόπουλος, μέλος Δ.Σ. Ενωση Γιατρών Ε.Σ.Υ.Χ.
• Φώτης Μπιχάκης, γραμματέας Δ.Σ. ΕΛΜΕ.
• Σεραφείμ Ρίζος, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών.
Την εκδήλωση οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (Σ.Ε.Κ., συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και η εφημερίδα ´Εργατική Αλληλεγγύη´.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η κατάληψη της ΕΡΤ έχει γίνει φάρος για κάθε εργαζόμενο που θέλει να παλέψει» και ότι «η ΕΡΤ χρειάζεται να μείνει με εμάς όλους μέσα – καμιά απόλυση!».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.