Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μινωικό… νυφικό και νανοτεχνολογία

ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πώς συνδυάζονται οι Μινωίτες με τη μόδα και τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις; Την απάντηση δίνουν οι Ελληνες σχεδιαστές της ελληνικής εταιρείας ´Athens Fashion Club´, που πέτυχαν το πάντρεμα της νανοτεχνολογίας με τον χώρο της μόδας.
Οπως τόνισε στο AΠΕ – ΜΠΕ η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Μαρία Βυτινίδου, «ήρθαμε εδώ στο ´Nanotexnology 2013´ για να ενημερώσουμε την επιστημονική κοινότητα ότι είμαστε αριστούχοι στα μαθήματά μας και περιμένουμε με ανυπομονησία τα εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά, τα οποία και θα ενσωματώσουμε στα ρούχα που σχεδιάζουμε, έτσι ώστε να συσσωρεύσουμε ενέργεια».
Θα μπορούμε να σχεδιάσουμε και να βγάλουμε στην αγορά, ειδικές στολές για σκιέρ, οι οποίοι χρειάζονται θέρμανση ή να φτιάξουμε άλλες για όσους κινούνται σε ιδιαίτερα θερμά κλίματα και… ποθούν τις ιδιότητες της ψύξης. Μεταξύ άλλων, με τα καινούργια καινοτόμα εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά, μπορούν να φτιαχτούν ειδικές για στολές για το δυναμικό της τροχαίας, έτσι να ´φωτίζουν το βράδυ, χωρίς να απαιτείται να κάνουν πολλές κινήσεις´.
Στο περίπτερο του Εργαστηρίου LTFN του Α.Π.Θ. που βρίσκεται εντός του χώρου όπου διεξάγεται το ´Nanotexnology 2013´ εκτίθεται ένα φόρεμα, τύπου νυφικού, με ενσωματωμένη την τεχνολογία των LED, ενώ χθες βράδυ αναμενόταν να παρουσιαστεί ένα άλλο, εμπνευσμένο απο τη Μινωική εποχή σε σχεδιασμό και με ενσωματωμένη την τεχνολογία των εκτυπωμένων οργανικών ηλεκτρονικών.
Μεταξύ άλλων η κα Βυτινίδου τόνισε η Αthen Fashion Club είναι η πρώτη επιχείρηση υπηρεσίας μόδας και σχολή στην Ελλάδα και συνεργάζεται με καινοτόμους desingners στον χώρο της τεχνολογίας. Σχεδιάζουμε γι’ αυτούς ενδύματα πάνω στον χώρο των εκτυπωμένων οργανικών ηλεκτρονικών και μπορεί ακόμα να μην έχει κυκλοφορήσει στην αγορά, αλλά η ίδια τόνισε ότι δεν αποκλείεται να γίνει και αυτό, πολύ σύντομα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα