Μουσείο Τυπογραφείας

Η ιατρική περίθαλψη στη Σαμαριά

αυξηση επισκεπτών καταγράφεται στον Εθνικό Δρυμό της Σαμαριάς σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων. Ευχάριστη, φυσικά, η είδηση αυτή.

Μονο που τώρα γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν το φαράγγι της Σαμαριάς.

Με βασικο αυτό της κάλυψής του, από γιατρούς. Οριστικά και αμετάκλητα.

Γιατι μεχρι σήμερα βρίσκονται μόνον ´πρόχειρες´ λύσεις.
Φέτος, για μια ακόμη χρόνια, η ιατρική κάλυψη θα γίνει από εθελοντές τελειόφοιτους Ιατρικής.

Ηδη, ωστόσο, από τον περασμένο Ιανουάριο ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, είχε στείλει υπόμνημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την κατανομή προσωπικού για τον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς για το έτος 2013, τονίζοντας την αναγκαιότητα έγκαιρης εξασφάλισης ιατρικής κάλυψης της Σαμαριάς, με την εποχική πρόσληψη 2 ιατρών.

Μαλιστα, είχε επισημάνει ότι «για την κάλυψη αυτή η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων από πέρυσι προσπάθησε με ενέργειες και έγγραφά της προς τους αρμόδιους Φορείς να ικανοποιήσει το αίτημα αυτό, χωρίς όμως αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι η παροχή υπηρεσιών ασφάλειας και ιατρικής περίθαλψης αποτελεί μείζον θέμα για την ομαλή λειτουργία του Δρυμού».

Τοτε, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς, Πέτρος Λυμπεράκης, μας είχε πει (Χανιώτικα νέα – 17/1/2013) ότι και πέρυσι, το «μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν καλύφθηκε καθόλου η ανάγκη για υγειονομική περίθαλψη, στοιχειώδης, έστω πρωτοβάθμια, στο χωριό της Σαμαριάς (το οποίο βρίσκεται στο μέσον περίπου της διαδρομής) -υπάρχει μόνο ένας γιατρός στην Αγιά Ρουμέλη. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι πάρα πολύ θετική η πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη. Παράλληλα και ο Φορέας προσφέρει, όπως κάθε χρόνο, το προσωπικό που μπορεί».

Κι ομως, ούτε φέτος έγινε η πρόσληψη γιατρών. Δεν μπορεί, όμως, να επαφίεται η ιατρική περίθαλψη στο φιλότιμο και μόνον των εθελοντών τελειόφοιτων Ιατρικής.
Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, αλήθεια, τι έχει να πει;
Γ.ΛΥΒ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.