Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση υπέρ ΕΡΑ Χανίων

Συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Χανίων, μέλη πρωτοβάθμιων Σωματείων και του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι μέσω της ΠΟΣΠΕΡΤ έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητώντας την ακύρωση της επίμαχης απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
«Είμαστε όλοι εδώ οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Χανίων και αναμένουμε την απόφαση του ΣτΕ για το αν θα εκδώσει προσωρινή διαταγή για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ», σημείωσε η εργαζόμενη στην ΕΡΑ Χανίων Αρτεμις Κατράκη και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, θεωρούν ότι το σήμα της ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση) εκπέμπει παράνομα, αφού η EBU αναγνωρίζει μόνο την ΕΡΤ ως δημόσια ελληνική ραδιοτηλεόραση.
Παράλληλα, η κα Κατράκη, μιλώντας εκ μέρους όλων των εργαζομένων της ΕΡΑ, ευχαρίστησε όλους τους Χανιώτες για τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για την ΕΡΤ: «Είμαστε σε κατάληψη μέρα νύχτα στην ΕΡΑ Χανίων. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μας συμπαραστέκεται σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε εμείς ως εργαζόμενοι, αλλά και η δημοκρατία. Η παρουσία του κόσμου είναι πάρα πολύ συγκινητική. Να είναι καλά ο κόσμος που έρχεται, μας συμπαραστέκεται και μας εμψυχώνει, γιατί πραγματικά είμαστε σε δύσκολη θέση και καλούμε όλους τους πολίτες να είναι δίπλα μας, συνεχίζοντας τον αγώνα μας».

ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΥΠΕΣΤΗ ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ
Στο μεταξύ,  καρδιακό επεισόδιο υπέστη ένας 57 χρόνος ηχολήπτης της ΕΡΑ Ηρακλείου. Χθες το πρωί ο 57χρονος εργάστηκε κανονικά για το απεργιακό πρόγραμμα που μεταδίδεται και το απόγευμα στο σπίτι του κατέρρευσε καθώς υπέστη έμφραγμα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η έκδοση ψηφισμάτων υπέρ της ΕΡΤ και των εργαζομένων της. Το Δ.Σ. της Ενωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μ.Ε.  Νομού Χανίων «αποδοκιμάζει με ψήφισμά του την αντισυνταγματική διακοπή της λειτουργίας του Δημόσιου Φορέα Ραδιοτηλεόρασης και των περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους πανελλαδικά». Παράλληλα «καταδικάζει δημόσια με το παρόν τη βίαιη κυβερνητική πράξη αιφνίδιου κλεισίματος της ΕΡΤ χωρίς διαβούλευση και αξιολόγηση που απαξιώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις διαδικασίες καταστρατηγώντας το θεμελιώδες δικαίωμα της ενημέρωσης στο σύνολο των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών. Δηλώνει, τέλος, την αλληλεγγύη του στους απολυμένους εργαζομένους της ΕΡΤ και την αμέριστη συμπαράσταση στους απεργούς υποστηρίζοντας την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας του Δημόσιου Φορέα Ραδιοτηλεόρασης και προβάλλοντας το αίτημα εξορθολογισμού και εξυγίανσης αυτού με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του ρόλου του».

Η ΠΑΣΥ
Η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΥ καταγγέλλει «την προκλητική απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ.ΑΡ. να βάλει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, λουκέτο στην ΕΡΤ, πλήττοντας το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση και πετώντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζομένους» και τονίζει:
«Οι αγρότες έχουν κι ιδιαίτερο λόγο ν’ αντιδρούν σ’ αυτή την απόφαση καθώς με το κλείσιμο της ΕΡΤ θα σταματήσουν και οι αγροτικές εκπομπές, μέσα από τις οποίες είχαν πληροφόρηση για αγροτικά ζητήματα».

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ
Στο μεταξύ, τα Σωματεία Τροφίμων – Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων με ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «λόγω των πρόσφατων εξελίξεων που αφορά την εφαρμογή της ´πράξης νομοθετικού περιεχομένου´, με λίγα λόγια το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση 2.656 εργαζομένων» αποφάσισαν «να αναβάλουν το συλλαλητήριο με θέμα το ασφαλιστικό» που είχαν προγραμματίσει και διοργάνωναν για σήμερα.
Τονίζουν ότι «χωρίς να σημαίνει ότι το θέμα του ασφαλιστικού μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, εφόσον αφορά κάθε λαϊκή οικογένεια από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο μέλος της, τα Σωματεία έκριναν ότι αυτή την περίοδο με βάση τα δεδομένα πρέπει να ρίξουν το βάρος στο να απευθυνθούν σε όσο το δυνατό περισσότερους εργαζομένους, να ενημερώσουν για την πραγματική διάσταση που μπορούν να πάρουν όλα αυτά τα νέα μέτρα και να τους καλέσουν στη μάχη ώστε να μην εφαρμοστεί ούτε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αλλά και κανένας νέος αντιλαϊκός νόμος που ετοιμάζουν Ε.Ε. και τρικομματική κυβέρνηση».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα