Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ Τ´ ΑΥΤΑ

Το μήνυμα ότι «μπορούμε να αλλάξουμε και να υλοποιήσουμε πολλά πράγματα για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας», έστειλαν οι νέοι αρχιτέκτονες που συμμετείχαν στη διοργάνωση και υλοποίηση του p_public που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.
Στο τριήμερο από την περασμένη Παρασκευή έως και χθες, δρόμοι και πλατείες της παλιάς πόλης μετατράπηκαν σε μια υπαίθρια γιορτή μέσα από διάφορα δρώμενα με πολλαπλά μηνύματα.
Το περασμένο Σάββατο οι νέοι αρχιτέκτονες της Ομάδας Ενοποίησης Ανοιχτών και Πράσινων Χώρων Χανίων του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων και του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Χανίων παρουσίασαν τις προτάσεις τους οι οποίεςεπιχειρούν να αναδείξουν ένα μεγάλο δίκτυο από ανοικτούς δημόσιους χώρους πρασίνου όπως οι Άγιοι Απόστολοι, το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, ο Άγιος Ματθαίος. Αλλά και μικρά αστικά πάρκα, μικρές νησίδες πρασίνου σε δρόμους, ρέματα. Παράλληλα, οι προτάσεις τους αφορούν τη βελτίωση του αστικού τοπίου αλλά και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Οι νέοι αρχιτέκτονες ανέλαβαν μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία με σκοπό η πόλη να παραμείνει ανθρώπινη. Να διατηρήσει το χρώμα της. Να ξαναγίνει η πόλη των “λουλουδιών και των γιασεμιών”.
Οι αρμόδιοι φορείς ας μην αγνοήσουν αυτές τις προτάσεις. Ας τις εξετάσουν. Και όλοι μαζί, ας τις συζητήσουν. Για να γίνουν τα Χανιά ακόμα πιο όμορφα. Γιατί τα Χανιά του μέλλοντος μας αφορούν όλους…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα