Μουσείο Τυπογραφείας

Ανησυχία για το κλίμα

«Η συγκλονιστικότερη είδηση του 2013 δεν έλαβε δυστυχώς τη δημοσιότητα που της άξιζε. Πρόκειται για την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου της ατμόσφαιρας του Μάουνα Λόα στη Χαβάη, σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια του Απριλίου  υπήρξε καταγραφή του επιπέδου του διοξειδίου του άνθρακος στα 400 μέρη στο εκατομμύριο (από περίπου 270 – 300 στην προβιομηχανική εποχή). Μια είδηση που όφειλε να απασχολήσει πρωτοσέλιδα και να έχει την πρώτη θέση στα δελτία ειδήσεων αντί των spread, της Eurovision ή των χρηματιστηριακών διακυμάνσεων».
Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση των “Οικολόγων Πράσινων” που έδωσε στη δημοσιότητα η Πολιτική Κίνηση Χανίων.  Σημειώνει ακόμη ότι «παρά τα ανησυχητικά νέα δεδομένα για το κλίμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόσφατα καταψήφισε οριακά την πρόταση της Κομισιόν για μέτρα που θα διατηρούσαν ως ισχυρό μέτρο πολιτικής την (καταρρέουσα σήμερα) αγορά δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Δυστυχώς, από τους 22 Έλληνες Ευρωβουλευτές, μόνο 4, ανάμεσα τους ο Νίκος Χρυσόγελος, ψήφισαν υπέρ της πρότασης της Κομισιόν. Στην Ολομέλεια του Ιουλίου πρέπει να αγωνιστούμε για να ανατραπεί η κοντόφθαλμη αυτή απόφαση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.