Μουσείο Τυπογραφείας

Θύμα ένα παιδί και ο τουρισμός

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ Τ´ ΑΥΤΑ

Το χθεσινό περιστατικό σε βάρος οικογένειας τουριστών στο Ηράκλειο δεν έχει προηγούμενο. Το 12χρονο παιδί της οικογένειας των Ρώσων επισκεπτών που καταλύουν σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο βρέθηκε πολλαπλά μαχαιρωμένο!
Το μαχαίρωσε ο Ολλανδός ανιματέρ του ξενοδοχείου η δουλειά του οποίου ήταν να διασκεδάζει μικρά παιδιά!
Ο 12χρονος σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε με αεροσκάφος C-130 στην Αθήνα.
Ο εφιάλτης που ζει το παιδί και η οικογένειά του είναι πρωτόγνωρος.
Τώρα, αρχίζει και ένας άλλος εφιάλτης, με πιθανό θύμα τον τουρισμό. Διότι είναι προφανές ότι η είδηση αυτή, όσο κι αν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, θα κάνει μέσω των ΜΜΕ και του Διαδικτύου, τον γύρο του κόσμου.
Δεν ξέρουμε αν θα την εκμεταλλευτούν λογής επιτήδειοι.
Διότι, ως γνωστόν, μια στιγμή αρκεί για να ανατρέψει ό,τι με κόπο κτίζεται επί χρόνια.
Και είναι αλήθεια ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Κρήτη με κόπο και προσπάθεια έχουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία καταφέρει να ανεβάσουν το επίπεδο του τουρισμού. Και εξακολουθούν να “τρέχουν” σε διεθνείς τουριστικές Εκθέσεις για να προβάλουν τις ομορφιές του νησιού μας, πέραν του ήλιου και της θάλασσας.
Τώρα, όμως, ένα παιδί χαροπαλεύει, σοβαρά μαχαιρωμένο. Οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό να καταδικάσουν το περιστατικό και να απαιτήσουν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Οφείλουν, όμως -οι ξενοδόχοι του νησιού- και κάτι ακόμη: να διασφαλίσουν ότι κάτι παρόμοιο δεν θα ξανασυμβεί. Πώς; Πιθανώς με καλύτερη επιλογή προσωπικού, ειδικά όταν αφορά τη ψυχαγωγία μικρών παιδιών. Οφείλουν και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία να καταγγείλουν το περιστατικό γιατί φυσικά και οι ίδιοι θίγονται από τη συμπεριφορά του Ολλανδού ανιματέρ.
Και ας μη ξεχνάμε ότι το κακό δεν θέλει πολύ να γίνει και έτσι να αρχίσει μια επικίνδυνη κατηφόρα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.