Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Ιδρυση δημοτικού κτηνιατρείου


Στη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου προχωρά ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο μίας προσπάθειας ελέγχου και περιορισμού του φαινομένου των αδέσποτων ζώων, που, ειδικά στα Χανιά, έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια.
Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, θα προτείνει το ισόγειο αίθουσας του κτηρίου της Δημοτικής Κοινότητας Νεροκούρου για την εγκατάσταση του δημοτικού κτηνιατρείου.
Ειδικότερα, ο κ. Αμπαδιωτάκης επισημαίνει πως «σύμφωνα με το άρθρο 9 ´Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς´ του Ν. 4039/2012, οι Δήμοι υποχρεούνται να ιδρύουν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιτρεπομένης της συνεργασίας με ενδιαφερόμενα φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις ή και εθελοντές φιλόζωους σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο, την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους».
Στη νομοθεσία επισημαίνεται πως τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που περισυλλέγονται οδηγούνται σε δημοτικά ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε ιδιωτικά κτηνιατρεία που διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και μπορούν να φιλοξενήσουν προσωρινά και για εύλογο χρονικό διάστημα τα προς περίθαλψη ζώα μέχρι την αποθεραπεία τους, υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, στειρώνονται, σημαίνονται με ηλεκτρονική σήμανση ως αδέσποτα και καταγράφονται στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση.
«Είναι σε όλους μας γνωστό ότι ο αυξανόμενος αριθμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην πόλη μας αποτελεί ένα ολοένα διογκούμενο  πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της πολιτικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής», αναφέρει ο κ. Αμπαδιωτάκης, συμπληρώνοντας πως το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νεροκούρου ομόφωνα αποφάσισε την παραχώρηση της ισογείου αίθουσας του κτηρίου της Δημοτικής Κοινότητας Νεροκούρου στον Δήμο Χανίων για χρήση και εγκατάσταση δημοτικού κτηνιατρείου με την προϋπόθεση να μην διανυκτερεύουν εντός της αίθουσας ζώα.
Για τη λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση ύψους 10.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2013, ενώ για τη στελέχωσή του με κτηνιάτρους αυτό θα γίνει το πιο πιθανό με συμβάσεις έργου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.