Μουσείο Τυπογραφείας

26 Ιουνίου η ψηφιακή Tv

Επιβεβαιώνεται με χθεσινή ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου το δημοσίευμα των ´Χανιώτικων νέων´ για αναβολή της ψηφιακής μετάβασης στις 26 Ιουνίου (αντί για 31 Μαίου) στην Κρήτη, εξαιτίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Μάλιστα, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, παραδέχεται πως δεν υφίσταται τεχνικό θέμα, όπως είχαν γράψει και τα ´Χανιώτικα νέα´, ωστόσο, για κάθε ενδεχόμενο το υπουργείο Παιδείας ζήτησε την αναβολή ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάδοση των θεμάτων.
Στη χθεσινή του ανακοίνωση, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφέρει συγκεκριμένα:
«Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται τεχνικό θέμα και λόγω της εύλογης ευαισθησίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ομαλή μετάδοση των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η ημερομηνία της ψηφιακής μετάβασης στα Κ.Ε. ´Ρογδιά´ (καλύπτει το Ηράκλειο) και ´Μαλάξα´ (καλύπτει Χανιά και Ρέθυμνο), μετατοπίζεται από 31/5/2013 στις 26/6/2013 – 2 π.μ. Περίπου 350.000 κάτοικοι του νησιού θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Συγκεκριμένα θα καλυφθούν οι πόλεις του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, των Χανίων καθώς και τμήμα των Νομών αυτών.  Οι τηλεθεατές που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από τα κέντρα εκπομπής ´Ρογδιά´ και ´Μαλάξα´ θα έχουν επομένως την ευκαιρία να απολαύσουν ψηφιακά το πρόγραμμα των δημόσιων και ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας με σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς ´χιόνια´ και ´είδωλα´. Επίσης θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι η κεραία της εγκατάστασής τους είναι στραμμένη προς τα κέντρα αυτά. Αναφορικά με τον εξοπλισμό είναι απαραίτητο να διαθέτουν δέκτη, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή, τεχνολογίας MPEG4, τον οποίο και να συντονίσουν στις παρακάτω συχνότητες με έναρξη ψηφιακής εκπομπής».

ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ
Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο υπενθυμίζει τις συχνότητες που θα εκπέμπεται ψηφιακά το τηλεοπτικό πρόγραμμα των σταθμών και οι οποίες είναι:
Για το κέντρο εκπομπής ´Ρογδιά´:
• Για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 37 (602 MHz), 49 (698 MHz), 56 (754 MHz).
• Για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 24 (498 MHz), 25 (506 MHz).
• Για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 61 (794 MHz).
Για το κέντρο εκπομπής ´Μαλάξα´:
• Για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 21 (474 MHz), 24 (498 MHz), 39 (618 MHz).
• Για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 49 (698 MHz), 56 (794 MHz).
• Για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 57 (762 MHz).
Ακόμα στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Με στόχο την ομαλή μετάβαση των κατοίκων των τριών πόλεων της Κρήτης και των περιοχών γύρω από αυτές στη νέα ψηφιακή τηλεοπτική εποχή, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και οι εμπλεκόμενοι Φορείς, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρόκειται να υλοποιήσουν στοχευμένες ενημερωτικές ενέργειες σε τοπικό επίπεδο».
Ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης δήλωσε: «Το έργο της ψηφιακής μετάβασης στην περιφέρεια της χώρας προχωρά με ταχείς ρυθμούς, με επόμενο σταθμό την Κρήτη, που σύντομα θα υποδεχθεί την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που υλοποιείται στο νότιο τμήμα της χώρας και θα συμβάλλει στην προσπάθεια για τη μέγιστη δυνατή πληθυσμιακή κάλυψη, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους τηλεθεατές να απολαύσουν τα οφέλη της νέας ψηφιακής εποχής».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.