Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ Τ´ΑΥΤΑ

Μεγάλη Εβδομάδα 2013. Και η σκέψη αυτές τις μέρες βρίσκεται στους άστεγους και άπορους που αυξάνονται δραματικά στην Ελλάδα της κρίσης και του μνημονίου.
Αλλά και στους μοναχικούς ανθρώπους. Γιατί οι γιορτές δεν δίνουν πάντα χαρά σε όλους. Μπορεί να είναι και το πένθος όσων είναι μόνοι. Αλλά και αρκετών ακόμη που κάποτε γιόρταζαν, αλλά τώρα δεν τους? περισσεύουν για να περάσουν μια χαρούμενη Ανάσταση.
Τι κι αν οι κυβερνώντες κάθε τρεις και λίγο μιλάνε για προγράμματα κατά της ανεργίας και μας λένε ότι σύντομα θα αναστραφεί το κλίμα, όταν η χώρα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα.
Δεν μας λένε, όμως, σε βάρος ποιων θα προκύψει αυτό το πλεόνασμα. Διότι όταν ευημερούν οι δείκτες, αλλά όχι οι άνθρωποι, τότε το ίδιο το πολιτικό σύστημα μοιάζει να επιδιώκει τον ευνουχισμό του. Διότι δεν μπορεί να βλέπουν τους αριθμούς και όχι την τραγική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μέσα από τη, σε μία νύχτα, ακύρωση εργασιακών και κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Διότι δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι ο νέος με βασικό μισθό γύρω στα 500 ευρώ, όταν έχει να πληρώνει ενοίκιο ή χαράτσι, αν έχει δικό του σπίτι, λογαριασμούς και καύσιμα για να κινηθεί, αν έχει αυτοκίνητο, όσο λιτός κι αν είναι, δεν μπορεί να ζήσει.
Το ερώτημα είναι: Το σκοτάδι είναι τόσο βαθύ; Το τούνελ έχει κάπου φως; Οχι θεωρητικώς, αλλά στην πράξη. Για να σταματήσει η φυγή τόσων Ελλήνων στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας. Για να μπορούν όσοι εργάζονται στην Ελλάδα, να έχουν απολαβές που να τους επιτρέπουν να ζουν αξιοπρεπώς. Για να μπει φρένο στην ανεργία που έχει πάρει για τα καλά την άνοδο. Για να γίνουν, όμως, όλα αυτά, απαιτούνται άλλες πολιτικές, έξω από αυτές που επιβάλλει ο Βορράς της Ευρώπης σε βάρος των χωρών του Νότου και οι οποίες δεν λένε να τελειώσουν.
Στο κάτω – κάτω, η Εβδομάδα των Παθών ήταν μόνο μία και πέρασε για να έρθει η Ανάσταση. Τα Πάθη της Ελλάδας και των κατοίκων της διαρκούν τρία χρόνια και τελειωμό δεν φαίνεται να έχουν. Το μνημόνιο ψηφίστηκε στις 6 Μαΐου 2010 από τη Βουλή των Ελλήνων. Τότε άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για μια σειρά κατακτήσεων, που χρειάστηκαν χρόνια για να εδραιωθούν. Ο Χριστός, ωστόσο, αναστήθηκε. Η Ανάσταση της Ελλάδας μάλλον έχασε τον? δρόμο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα