Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καθαρά καύσιμα

Καθαρά είναι τα καύσιμα που πωλούνται στα βενζινάδικα των Χανίων. Αυτό απέδειξε έρευνα που πραγματοποίησε η Ενωση Βενζινοπωλών Νομού Χανίων με δειγματοληψίες από το 50% των πρατηρίων του Νομού.
Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν αύριο στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ενωσης Πρατηριούχων Βενζίνης και Πετρελαιοειδών Ν. Χανίων, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων (4ος όροφος). Η έρευνα διενεργήθηκε από την Ενωση Πρατηριούχων Βενζίνης και Πετρελαιοειδών Ν. Χανίων, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και υπό την αιγίδα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.
Μιλώντας χθες στα ´Χανιώτικα νέα´, ο πρόεδρος της Ενωσης, Βαγγέλης Κώτσος, υπογράμμισε ότι «η έρευνα που κάναμε αποσκοπούσε στο να δούμε αν στα Χανιά έχουμε κρούσματα νοθείας ή κακής ποιότητας καυσίμων. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι στα Χανιά, ανεξάρτητα αν έχουμε λίγο υψηλότερες τιμές από την υπόλοιπη Ελλάδα, έχουμε σωστά καύσιμα. Εγινε δειγματοληψία στο 50% των πρατηρίων του Νομού και το 100% των δειγμάτων που πήραμε είναι σωστά».

ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Στο μεταξύ, ο κ. Κώτσος με την ιδιότητα και του γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), συναντήθηκε με τον διευθυντή του Γραφείου του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κ. Παναγιώτη Σκέρτσο, για το θέμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Θέμα για το οποίο οι πρατηριούχοι απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις το ερχόμενο φθινόπωρο, αν η κυβέρνηση επιμείνει στη διατήρηση του ειδικού φόρου που, όπως λένε, μείωσε κατά 65% πανελληνίως και κατά 70% στα Χανιά την κατανάλωση και, τελικά, στέρησε έσοδα από το κράτος.
Ο κ. Κώτσος μας είπε ότι στη συνάντηση με τον κ. Σκέρτσο έθεσε «το θέμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και γενικότερα στα καύσιμα». «Του εξήγησα», πρόσθεσε, «ότι αυτό που υποκριτικά λέει το Υπουργείο Οικονομικών, ότι έχουμε κέρδος από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και θέρμανσης είναι ένα ψέμα. Και του το απέδειξα με στοιχεία. Του είπα ότι τον Σεπτέμβριο θα μας βρει απέναντι. Δεν θα δεχτούμε άλλον χειμώνα όπως αυτόν που διανύσαμε το 2012 – 2013, που στέρησε έσοδα από το κράτος και πάγωσε όλη η Ελλάδα».
Ο κ. Κώτσος συμπλήρωσε ότι στην απάντησή του ο κ. Σκέρσος ανέφερε ότι έχουν θέσει το θέμα στην τρόικα, αλλά ακόμα δεν έχουν καταλήξει.

´ΒΑΤΕΡΛΩ´
Στο μεταξύ με χθεσινή ανακοίνωσή της η Π.Ο.Π.Ε.Κ. κάνει λόγο για «βατερλώ στα δημόσια έσοδα από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο πετρέλαιο θέρμανσης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα