Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ Τ´ ΑΥΤΑ

Απασχόληση και ανάπτυξη τέθηκαν επί τάπητος στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, στην οποία όλοι συμφώνησαν ότι τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, κυρίως των νέων, καθιστούν αναγκαία την επίσπευση της λήψης μέτρων,  µε ταυτόχρονη δηµοσιονοµική εξυγίανση.
Απαιτούνται αποφασιστικές δράσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη στήριξη της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης,ιδίως για τους νέους, µε προτεραιότητα στις επενδύσεις που ευνοούν την ανάπτυξη, επισημάνθηκε από τους “27”, ενώ ιδιαίτερα από τον Ελληνα υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, στη χθεσινή παρέμβασή του, τονίστηκε ότι “στη χώρα μας η ανεργία ανέρχεται σε πρωτοφανή επίπεδα και προκαλεί, όχι μόνο κοινωνικά προβλήματα και υψηλότατο κόστος για την οικονομία, αλλά και σοβαρές εσωτερικές πολιτικές επιπτώσεις”.
Προχθές στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε ότι “η Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία, την υψηλότερη στην Ευρώπη και στην ιστορία”, προσθέτοντας ότι ” η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στην ανάπτυξη καθώς η έλλειψή της αποτελεί το «νούμερο ένα πρόβλημα» δημιουργώντας ανεργία και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους νέους”.
Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του  τέως επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος με δραματικό τόνο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου “η Ε.Ε. να βρεθεί αντιμέτωπη με μία κοινωνική επανάσταση, , μια κοινωνική εξέγερση […]”. Το θέμα, είναι ότι η κοινωνική εξέγερση,  με σιγανά έστω βήματα, έχει ξεκινήσει. Γιατί τα όρια υπομονής των κοινωνιών, έχουν εξαντληθεί.  Απεργίες και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, σε όλη την Ευρώπη, για τις πολιτικές λιτότητας, είναι σχεδόν, σε ημερήσια διάταξη.
Το πρόβλημα υπάρχει και, το γνωρίζουν άπαντες.  Λύσεις αποτελεσματικές αναζητούνται.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα