Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρόγραμμα για διαχείριση των αποθεμάτων νερού

Η αποτελεσματικότερη διαχείριση των αποθεμάτων νερού είναι ο σκοπός του προγράμματος ´MEDIWAT´, στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) και το Πολυτεχνείο Κρήτης, μαζί με εκπροσώπους απ’ όλα τα νησιά της Μεσογείου.
Μάλιστα, για το πρόγραμμα αυτό, ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα εσωτερική συνάντηση των εταίρων και συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής του προγράμματος στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.) στο παλιό λιμάνι. Αύριο, στις 9.30 το πρωί, το Πολυτεχνείο Κρήτης και η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων συνδιοργανώνουν επιστημονική ημερίδα για τη διαχείριση του νερού, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) στα Χανιά, με σκοπό την ενημέρωση, αλλά κυρίως την ευαισθητοποίηση, του κοινού γύρω από το συγκεκριμένο επίκαιρο και εξαιρετικής σημασίας θέμα που αφορά τους υδάτινους πόρους, που οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με επιστήμονες από Φορείς των Ευρωπαϊκών Μεσογειακών νησιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η βιώσιμη διαχείριση των αποθεμάτων νερού είναι σίγουρα το κυριότερο και σημαντικότερο εργαλείο μέσω του οποίου μπορεί να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη μιας περιοχής χωρίς να υποβαθμιστεί το περιβάλλον. Σκοπός του έργου ´MEDIWAT´, το οποίο ξεκίνησε επίσημα την 1 Ιουνίου 2010 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου 2013, είναι να παρέχει καινοτόμες και βιώσιμες τεχνικές, επιχειρησιακές και διαχειριστικές λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία προκαλούνται από την επιδείνωση της ποιότητας και την έλλειψη των αποθεμάτων του νερού στις μεσογειακές νησιωτικές περιοχές. Τα κύρια αποτελέσματα – παραδοτέα του έργου θα είναι:
• Μια διαδικτυακή βάση δεδομένων και ταυτόχρονα συμβουλευτική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα δημιουργηθεί και θα διατηρηθεί ένα Μεσογειακό ενδο-νησιωτικό δίκτυο συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών και
• Δύο στρατηγικά σχέδια διαχείρισης για αποτελεσματική και βιώσιμη διαχείριση των αποθεμάτων νερού σε μικρά και μεγάλα Μεσογειακά νησιά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα