Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Αθήνα αγρότες από τα Χανιά

´Ραντεβού´ στην πλατεία Βάθης αύριο, στη 1 μ.μ., δίνουν αγρότες από όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του παναγροτικού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί ως συνέχεια των πολυήμερων κινητοποιήσεών τους.
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων θα δώσει το ´παρών´, καλώντας όσους αγρότες θέλουν να συμμετέχουν να ταξιδέψουν απόψε με το πλοίο της γραμμής και να δηλώσουν συμμετοχή επικοινωνώντας στα τηλέφωνα: 6977463293 και 6942266104.
«Καλούμε και τον λαό της Αθήνας, τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες και τους μαγαζάτορες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετάσχουν, μαζικά, στο συλλαλητήριο, για να συμπαραταχθούν με την αγροτιά στη μάχη που δίνει για την επιβίωσή της», επισημαίνεται σε σχετικοί ανακοίνωση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΚΛΩΝ
Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας καλεί και ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσκλών επισημαίνοντας τα προβλήματα του κλάδου. «Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους αγρότες δεν πάει άλλο! Τα εσπεριδοειδή ή είναι απούλητα ή πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Οι τιμές των κτηνοτροφικών προϊόντων δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Την ίδια ώρα, οι τιμές στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές και στα άλλα εφόδια ανεβαίνουν κατακόρυφα. Οι αυξήσεις στις εισφορές σε ΕΛ.Γ.Α., Ο.Γ.Α., τα παλιά και νέα χαράτσια, το νέο φορολογικό που φορολογεί και τα χωράφια και μάς αναγκάζει να κρατάμε βιβλία εσόδων εξόδων και φορολογεί από το πρώτο ευρώ μάς οδηγούν στην εξαθλίωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΡΟΥΜΑΤΩΝ
 Κάλεσμα συμμετοχής και από τον Αγροτικό Σύλλογο Παλαιών Ρουμάτων. «Αγωνιζόμαστε ενάντια στο νέο φορολογικό και στα άλλα οξυμμένα προβλήματά μας. Χαιρετίζουμε και συντονίζουμε τους αγώνες μας με τους υπόλοιπους αγρότες της χώρας που έχουν βγει στους δρόμους. Δεν μας φοβίζουν με τον αυταρχισμό τους και τον εκβιασμό, τα ΜΑΤ και την απειλή. Είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε», τονίζει ο Σύλλογος.

ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Σε συντονισμό των κινητοποιήσεών του με τους αγρότες προχωρά και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων, δίνοντας το ´παρών´ στην αυριανή κινητοποίηση στην Αθήνα. «Οι κινητοποιήσεις γίνονται σε μια περίοδο, όπου οι χαμηλές τιμές παραγωγού στο γάλα και στο κρέας από τη μια και το αυξημένο κόστος παραγωγής από την άλλη σφίγγουν τη θηλιά για όλο και περισσότερους κτηνοτρόφους», αναφέρει σχετική ανακοίνωση, εκθέτοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα