Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μείωση πόρων για τους Δήμους

Προβληματισμός για τη μείωση πόρων στους Δήμους με το νέο Ε.Σ.Π.Α. εκφράστηκε σε συνάντηση των γενικών γραμματέων των Δήμων στην Αθήνα.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πλαίσιο εντός του οποίου καλούνται οι τοπικές Αρχές να σχεδιάσουν τον αναπτυξιακό τους προγραμματισμό για την περίοδο 2014 – 2020.
Στη συνάντηση συμμετείχε, από την Κρήτη, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων και β’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ´Κλεισθένης´ Γαβριήλ Κουρής.
Οπως τονίστηκε στη συνάντηση από τους γενικούς γραμματείς των Δήμων, «η βασική πρόκληση για την επόμενη προγραμματική περίοδο είναι η μέγιστη αξιοποίηση των νέων διαρθρωτικών πόρων προκειμένου να υπάρξει αναστροφή του κλίματος ύφεσης και ταυτόχρονα ανάπτυξη των Δήμων και της Περιφέρειας», ενώ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων, κ. Μιχάλης Χρηστάκης, «το νέο Ε.Σ.Π.Α. θα εστιάζει σε δράσεις καινοτομίας, στις νέες τεχνολογίες και στην ενίσχυση των κοινωνικών προγραμμάτων, ειδικά στην απασχόληση των νέων».
«Την ανάγκη να απλοποιηθούν περισσότερο οι διαδικασίες ένταξης έργων στο νέο Ε.Σ.Π.Α., ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία» επεσήμανε ο κ. Γαβριήλ Κουρής, ο οποίος εξέφρασε και τον προβληματισμό του για «τη μείωση των διατιθέμενων πόρων μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου του Ε.Σ.Π.Α.», αλλά και για το γεγονός ότι «το νέο Ε.Σ.Π.Α. δίνει πολύ μικρότερο βάρος στα έργα υποδομών των Δήμων».
Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των γενικών γραμματέων συζητήθηκαν επίσης θέματα που έχουν να κάνουν με τις δυνατότητες και τα εργαλεία για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το πλαίσιο συνεργασίας των Ο.Τ.Α. με την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές επιχειρήσεις, την κινητικότητα των υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας καθώς και τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα