Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο Ρέθυμνο σήμερα ο “Ιπποκράτης” των παιδιών

Αναχώρησε χθες από τα Χανιά και συνεχίζει το ταξίδι του στην Κρήτη με στάση στο Ρέθυμνο, ο ´Ιπποκράτης´, το κινητό πολυϊατρείο του οργανισμού ´Το Χαμόγελο του Παιδιού´, δίνοντας τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικής εξέτασης σε παιδιά που κατοικούν στο νησί. Τον ´Ιπποκράτη´ συνοδεύουν στο ταξίδι του και δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής που διαθέτει ´Το Χαμόγελο του Παιδιού´, Οφθαλμιατρικής και Ωτορινολαρυγγολογίας και Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής.
Κινητήριος δύναμη της διαδρομής του ´Ιπποκράτη´ είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson και Johnson Corporate Citizenship Trust, ο οποίος εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση του προγράμματος για το 2013, θέτοντας ως στόχο έως τα τέλη του Δεκεμβρίου να εξετάσει περισσότερα από 18.000 παιδιά.
Ο ´Ιπποκράτης´ ήταν στα Χανιά από τις 11 Φεβρουαρίου και παρέμεινε μέχρι χθες.  
Από τις 21 έως τις 28 Φεβρουαρίου ο Ιπποκράτης θα είναι στο Ρέθυμνο, ενώ  η κινητή μονάδα Προληπτικής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής θα επισκεφτεί το Πέραμα (21 & 22 Φεβρουαρίου), τα Ανώγεια (23 & 24 Φεβρουαρίου), το Σπήλι (25 & 26 Φεβρουαρίου) και την Αγία Φωτεινή (27 & 28 Φεβρουαρίου).
Στη συνέχεια ο ´Ιπποκράτης´ θα επισκεφτεί το Ηράκλειο, όπου και θα μείνει από την 1η έως και τις 12 Μαρτίου.
Το κινητό πολυϊατρείο ´Ιπποκράτης´ διαθέτει τμήματα για παιδιατρικό, οδοντιατρικό, οφθαλμιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο, στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ είναι εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα και προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως το σύστημα e-ppokrates και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης.
Το ´Χαμόγελο του Παιδιού´ υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα