Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

3η γνώμη

Μπομπ Τράα. Ο ανεκδιήγητος
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπομπ Τράα ξεπερνά τα εσκαμμένα επιδεικνύοντας αναιδώς συμπεριφορά εξουσιομανούς. Ακούγονται απίστευτα πράγματα στην ελίτ της κοινωνίας των πολιτικών και επιχειρηματιών. Από τότε που τον διόρισε το Δ.Ν.Τ. εκπρόσωπό του να ελέγχει στην Ελλάδα την πορεία των δανειακών συμβάσεων ´πήρε ψηλά τον αμανέ´. Είχε παρέμβει σε ένα ρεπορταζ του δημοσιογράφου κ. Τσώλη, σχετικά με το μνημόνιο και τις προσλήψεις στο δημόσιο (Χ.Ν. 4/7/12) και παρά τη σκληρή κριτική που του έκανε ο ελληνικός Τύπος, συνεχίζει να ενεργεί απροκαλύπτως σαν να βρίσκεται σε αποικία υποτελή. Θεωρεί τον εαυτό του σπουδαίο και απαιτεί να τον θεωρούμε ως ´ανθύπατο´.
Γιατί σας έστειλαν εδώ από το Δ.Ν.Τ. κ. ´ανθύπατε´; Να σας πληρώνουμε και να σας παρέχουμε προσωπική ασφάλεια για να προτείνετε λύσεις ανάκαμψης από την κρίση, ώστε να ενισχυθούν η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις! Και σεις ´αντί του μάννα, χολήν´! Παρακινείτε σε αφελληνισμό την εγχώρια βιομηχανία! Σας τοποθέτησαν ως τεχνοκράτη να προτείνετε λύσεις για την άρρωστη οικονομία και σεις συμβουλεύσατε Ελληνα βιομήχανο να μετακομίσει το εργοστάσιό του εκτός συνόρων!
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το ´ΘΕΜΑ´ (14-2-13) ο κ. Δασκαλόπουλος του Σ.Ε.Β. με άλλους βιομηχάνους επεσκέφθησαν το Μ. Μαξίμου και παρουσία οικ/κών υπουργών διεμαρτυρήθησαν στον πρωθυπουργό για το ακριβό ρεύμα και φυσικό αέριο. Ο εκ των βιομηχάνων κ. Βουλγαράκης της υαλουργίας ´ΓΙΟΥΛΑ´ που έχει έξι εργοστάσια στα Βαλκάνια, ανέφερε ότι σε συνάντησή του με τον κ. Τράα, να του εκθέσει και εδώ προβλήματα του εργοστασίου του, αυτός μου είπε: ´Να πάρω και το εργοστάσιο απ’ την Ελλάδα, να το πάω στα Βαλκάνια´. Ο κ. Σαμαράς φαίνεται πως δεν συνειδητοποίησε ό,τι ειπώθηκε και ζήτησε να το ξανακούσει, κράτησε δε σημειώσεις.
Καλά, ο άνθρωπος είναι στα καλά του; Ωραίες συμβουλές μας δίνει. Γιατί να φύγει η υαλουργία μόνο και να μην φύγουν η ´χαλυβουργία, οι φαρμακοβιομηχανίες και όποιες άλλες μεγάλες εταιρείες έχουν μείνει στην Ελλάδα; Από τέτοιες ιδέες και άλλες σκέψεις έκλεισαν τα εργοστάσιά τους, όχι ξένοι, αλλά και Ελληνες επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα να εισάγουμε ´ελληνικά´ εμπορεύματα για την εγχώρια κατανάλωση.
Κι εσείς κ. πρωθυπουργέ τι κάνατε, όταν διαπιστώσατε ότι οι υπάλληλοι της τρόικας, συμπεριφέρονται ως αποικιοκράτες; Δεν σας προκάλεσε εκνευρισμό, δεν θυμώσατε με την αμετροέπεια αυτού του ανθρώπου, ώστε να σηκώσετε το τηλέφωνο και να απαιτήσετε απ’ την κα Λαγκάρντ να μας απαλλάξει απ’ αυτό το ανεκδιήγητο άτομο; Ευκαιρία τώρα είναι και η ομολογία του Δ.Ν.Τ. ότι έκαναν λάθος με τους ´πολλαπλασιαστές´ να τεθεί υπό αμφισβήτηση η συνέχιση της ύπαρξης τέτοιων ατόμων, που περιφέρονται και μηχανορραφούν στα Υπουργεία, βυσσοδομούν κατά των ελευθεριών των Ελλήνων και υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο καταστρώνοντας σχέδια εξόντωσης της βιομηχανικής ανάπτυξης.
Συνάδελφος του Τράα απ’ το Δ.Ν.Τ. τον απεκάλεσε ´μεσαίας κλίμακας υπάλληλο και ότι δεν πρόκειται για ιδιαίτερη προσωπικότητα´. Παρά ταύτα τον έχουμε περιβάλει με διάθεση εμπιστοσύνης. Του συμπεριφερόμαστε με τρόπους καλής φιλοξενίας, του παρέχουμε μονοκατοικία μεταξύ Φιλοθέης και Ψυχικού και προσωπική ασφάλεια κι αυτός λειτουργεί υπογείως για τον αφανισμό της ελληνικής βιομηχανίας.
Εργα και ημέρες του εκτός των ανωτέρω είχε βάλει βέτο για την ανεύρεση ισοδυνάμων, ώστε ν’ αποφευχθούν απολύσεις στο Δημόσιο.
Με τέτοια και άλλα, που κάνει, είναι επόμενο οι Ελληνες να πνέουν μένεα εναντίον του, πράγμα, που το καταλαβαίνει (έχει προηγούμενο το Εκουαδόρ) και γι’ αυτό του κακοφαίνεται που κυκλοφορεί υπό συνοδείαν σε ευρωπαϊκή χώρα, ομολογώντας ότι ´μένει´ έγκλειστος στην έπαυλή του, διότι δεν θέλει να γυρίσει σε φέρετρο στην Ολλανδία. Και όμως δεν προσαρμόζεται με την ελληνική πραγματικότητα, ούτε έχει την ευθιξία να παραιτηθεί και να ’ρθει άλλος στη θέση του.
Κύριε Σαμαρά βάλτε του φρένο!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα