Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα μπλόκα στην εθνική οδό

Με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις και ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους αγρότες να βρεθούν σήμερα στα Μεγάλα Χωράφια στην εθνική οδό Χανίων – Ηρακλείου, συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ´Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων  Ν. Χανίων´.
Χθες πραγματοποιήθηκαν δύο 15λεπτες διακοπές της κυκλοφορίας στην εθνική οδό στο ύψος των Μ. Χωραφιών, η πρώτη από τις 11:50π.μ. έως τις 12:05μ. και η δεύτερη από τις 2:30μ.μ. έως τις 2:45μ.μ.. Ανάλογοι αποκλεισμοί αναμένονται και σήμερα.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Σε ψήφισμα των αγροτών του μπλόκου των Μεγάλων Χωραφιών χθες το βράδυ το οποίο και εστάλη στα ´Χ.Ν.´  αναφέρεται: «Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους αγροτικούς συλλόγους, σε κάθε αγρότη και αγρότισσα να ξεπεράσουν τις όποιες αναστολές έχουν και να στρατευθούν στον αγώνα. Τους καλούμε χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις να ενισχύσουν το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Η επίθεση μάς αφορά όλους και η απάντηση πρέπει να είναι από όλους μας. Να υλοποιήσουμε αυτό που η πανελλαδική συνάντηση των αγροτών από όλα τα μπλόκα της Ελλάδας αποφάσισε.
Ενωμένοι μικρομεσαίοι αγρότες σε ένα μπλοκ ανά νομό. Αυτό έχει υλοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα, αυτό σας καλούμε να γίνει και στα Χανιά. Καλούμε όλους τους αγρότες και τους αγροτικούς συλλόγους του Νομού την Πέμπτη στις 11π.μ. στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια για να συζητήσουμε τη συνέχεια του αγώνα. Η επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης στο σύνολο του λαού και η καταστροφική Κ.Α.Π. δεν πρέπει να περάσουν. Η αντίσταση του λαού θα τη σπάσει. Ο αγώνας της αγροτιάς είναι αγώνας και της εργατιάς και των μικρών ΕΒΕ, της νεολαίας, των γυναικών. Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε αγροτικό σύλλογο, κάθε νεολαιίστικο φορέα να εκφράσει ενεργά τη συμπαράστασή του στον αγώνα μας».

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
«Θα πρέπει οι αγρότες να συνειδητοποιήσουν ότι και 500 ή 1000 ευρώ να μας δώσει η κυβέρνηση, τα προβλήματα αύριο θα είναι εδώ. Δεν είναι μόνο τι θα διεκδικήσουμε αλλά και τι θα σηματοδοτήσουμε για το μέλλον.
Θα εφαρμοστεί η Κ.Α.Π. που καταστρέφει και ρημάζει τον τόπο; Αυτό πρέπει να το ακούσουν οι συνάδελφοι αγρότες. Οποιος δεν βάζει αυτόν τον στόχο, παίζει άλλο παιγνίδι και σε αυτό είμαστε ξεκάθαροι. Είμαστε ενάντια στην Ε.Ε. και την Κ.Α.Π.» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ´Ενωτικής Ομοσπονδίας´ Σοφοκλής Τσουρουνάκης.
Από τη μεριά του Συλλόγου Κτηνοτρόφων, ο πρόεδρος κ. Γιώργος Σταυριανουδάκης επεσήμανε πως τα φορολογικά μέτρα θα διαλύσουν τον κλάδο που ήδη βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. «Ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ζητάμε εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, φτηνά εφόδια για τις καλλιέργειες μας, δωρέαν παιδεία και υγεία, όρους και συνθήκες ώστε να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε τη γη μας. Συντασόμαστε με τους αγρότες σε όλη τη χώρα και συμπαραταθόμενα με τους αγρότες και τους μικρομεσαίους που βιώνουν τα ίδια προβλήματα με εμάς. Πρέπει όλοι να διεκδικήσουμε τα αιτήματα και στις 20 Φεβρουαρίου στην κοινή απεργία να δώσουμε μια απάντηση στην τρικομματική κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Γ. Παπαδάκης.
Στο μπλόκο των αγροτών βρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος της ´Λαϊκής Συσπείρωσης´ Γιώργος Νταγκουνάκης, επισημαίνοντας το δίκαιο των αιτημάτων και καλώντας τους αγρότες να συσπειρωθούν γύρω από την ´Ενωτική Ομοσπονδία´.
«Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών που δεν γίνεται για αύξηση των εισοδημάτων τους αλλά είναι ζήτημα ύπαρξης. Η αγροτική οικογένεια βρίσκεται στα πρόθυρα του αφανισμού όπως όλες οι ελληνικές οικογένειες», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής των ´Ανεξάρτητων Ελλήνων´ Παντελής Καπαρουδάκης. Στο μπλόκο επίσης βρέθηκαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μοίραζαν φυλλάδια με τις θέσεις τους ενάντια στην ΚΑΠ και στην Ε.Ε. όπως επίσης και του ΚΚΕ (μ-λ).

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Τη συμπαράστασή του στις πανελλήνιες κινητοποιήσεις των αγροτών εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Μηχανικών Ηλεκτρολόγων Αυτ/των Μηχανημάτων και επισκευαστών φρένων Νομού Χανίων και δηλώνει «αλληλέγγυο στα δίκαια αιτήματά τους».
Επισημαίνει δε πως «απέναντι στην γενικευμένη επίθεση που δέχονται αυτή τη στιγμή όλα τα κοινωνικά στρώματα, αγρότες, εργάτες, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, μόνο με ένα αγωνιστικό κοινό μέτωπο θα είναι μια αποφασιστική και δυναμική απάντηση, που θα φέρει αποτέλεσμα. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει, είναι κοινή η μοίρα όλων μας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα