Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Οχι απολύσεις στο Ι.Κ.Α.»

Τη συμπαράστασή τους σε εργαζομένους του Ι.Κ.Α. εκφράζουν με ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Χανίων και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Οπως σημειώνουν, «παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για άμεση οριστική και νομικά στέρεη λύση στο θέμα των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. 8Κ/2008 και 9Κ/2008, τις τελευταίες ημέρες κοινοποιήθηκαν οι απολύσεις στους 560 εργαζομένους στο Ι.Κ.Α., οι οποίοι προσέφεραν εργασία εδώ και δύο χρόνια στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Ιδρύματος.
Η απόλυση των συγκεκριμένων εργαζομένων προκαλεί παράλυση σε καίριες υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. (συντάξεων, εσόδων, μητρώου κ.ά.), πολλές από τις οποίες στελεχώνονται πλέον μόνο από τους ανωτέρω υπαλλήλους».
Προσθέτουν ότι «οι απολύσεις αυτές έρχονται σε μια εποχή που το προσωπικό ήδη έχει μειωθεί εδώ και δύο χρόνια, από το κύμα συνταξιοδοτήσεων που η ψήφιση των αντιασφαλιστικών νόμων έχει δημιουργήσει, με συνέπεια την περαιτέρω ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας».
Καταλήγοντας τονίζουν: «Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Ι.Κ.Α. και καλούμε την κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς της να συνειδητοποιήσουν ότι τα προβλήματα των πολιτών και των εργαζομένων δεν λύνονται μέσα από τις υποσχέσεις, τις δηλώσεις, τις δεσμεύσεις και τα Δελτία Τύπου. Απαιτούνται πράξεις! Τους καλούμε να τηρήσουν τα υποσχεθέντα και να δώσουν άμεσα οριστική λύση, που να αποκαθιστά τους επιτυχόντες των δύο διαγωνισμών.
Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και όχι στην αποδυνάμωσή του, όπως αυτή επιχειρείται με τις αποφάσεις της τρόικας και της τρικομματικής κυβέρνησης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα