Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ Τ´ ΑΥΤΑ

Διαβεβαιώσεις για “τα τελευταία επώδυνα μέτρα τα οποία αναγκαζόταν να λάβει η κυβέρνηση”, έδινε προ μηνών ο πρωθυπουργός.
Μάλιστα, με τυμπανοκρουσίες, μετά την περιβόητη απόφαση του Eurogroup, για την εκταμίευση της (βοήθειας) δόσης – μαμούθ προς την Ελλάδα, τόσο ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, έκαναν λόγο για «ένα ταξίδι που ξεκινάει χωρίς σύννεφα αβεβαιότητας, αφού η χώρα κατέκτησε ξανά το δικαίωμά της να ελπίζει».
Δεν πέρασε και πολύς καιρός από τότε. Και σήμερα, τα γεγονότα, απ´ ότι φαίνεται, έρχονται να διαψεύσουν τις δηλώσεις αυτές: “Το ενδεχόμενο να χρειαστεί λήψη πρόσθετων μέτρων 2-4 δισ. ευρώ για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015-2016 παραδέχεται η κυβέρνηση στα επίσημα έγγραφα του αναθεωρημένου μνημονίου, τα οποία πλέον το υπουργείο Οικονομικών έχει μεταφράσει στα ελληνικά”, διαβάζουμε? Και επιβεβαιωνόμαστε. Που δεν είχαμε, ως Εληνες,  συμμεριστεί, ασπαστεί, την αισιοδοξία των κυβερνώντων.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα ίδια έγγραφα, στο βαθμό που το δημοσιονομικό έλλειμμα παραμένει, η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει σε πρόσθετες μειώσεις φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων, σε νέες περικοπές δαπανών και σε μονιμοποίηση των έκτακτων μέτρων που είχε τότε δεσμευτεί.
Ενώ επισημαίνεται ότι  θα έρθουν  νέες περικοπές δαπανών τον Μάρτιο αν δεν επιτευχθούν φορολογικοί και άλλοι στόχοι.
Το “ταξίδι”, λοιπόν, ´που ξεκίνησε χωρίς σύννεφα αβεβαιότητας”, μάλλον πάει περίπατο? Τα νέα μέτρα, δυστυχώς,  δεν φαίνεται να αργούν. Και ο Θεός ας μας βγάλει ψεύτες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα