Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φεβρουάριος, μήνας της? παραμονής!

Ο  Ιανουάριος είχε θεωρηθεί εκ των προτέρων ως ένας μήνας κρίσεως για τον Πλατανιά, κατ? αρχήν λόγω της σοβαρότητας των αγώνων και σε δεύτερο βαθμό για το αν η ομάδα θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στη συχνότητα με την οποία το ένα ματς διαδεχόταν το άλλο. Εκ του αποτελέσματος, ο Πλατανιάς μπορεί να καυχιέται ότι τα κατάφερε στο Κύπελλο, χάνοντας μεν το ένα παιχνίδι αλλά παίρνοντας την πρόκριση επί μιας μεγάλης ομάδας -του Παναθηναϊκού- που ήταν και το σημαντικότερο.
Στο πρωτάθλημα, η συγκομιδή δεν ήταν και η καλύτερη αντιθέτως μπορεί να κριθεί πως ήταν από τις χειρότερες με μόλις 2 βαθμούς σε 4 παιχνίδια… Το μόνο θετικό ίσως που μπορεί να τονιστεί, είναι ότι ο ένας βαθμός πάρθηκε επί του Πανθρακικού εκτός έδρας ενώ ακόμα και η ήττα από τον Ατρόμητο θα μπορούσε με λίγη τύχη, να είχε αποφευχθεί.
Και ο Φεβρουάριος ωστόσο δεν πάει καθόλου ´πίσω´ σε σημασία, με τον Πλατανιά να έχει μπροστά του το πολύ κρίσιμο ματς στην Ξάνθη το Σάββατο, αλλά και ν? ακολουθούν μετά ο Άρης στα Χανιά (11/2), ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο (18/2) και η ΑΕΚ ξανά εντός έδρας (24/2)?
Κι όλα αυτά ενώ στο Κύπελλο απομένει να οριστεί ποιος θα είναι ο αντίπαλος στους ´8´ αλλά και πότε θα γίνουν τα δύο παιχνίδια.
Η ομάδα χρειάζεται ν? ανακτήσει την ψυχολογία της και την αυτοπεποίθηση που σε πολύ λίγα παιχνίδια την έχει χαρακτηρίσει φέτος και να δει πώς θα καταφέρει να μην χαθεί μία χρονιά, που ξεκίνησε κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Οι προϋποθέσεις υπάρχουν και αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά χθες το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έδωσε οριστικό τέλος στο σίριαλ της αναδιάρθρωσης εγκρίνοντας τον υποβιβασμό δύο ομάδων από τη Super League, γεγονός που αν μη τι άλλο μόνο ως ευχάριστο μπορεί να χαρακτηριστεί όταν η παραφιλολογία τον τελευταίο καιρό, ´έδωσε και πήρε´ ότι υπάρχει ο κίνδυνος να υποβιβαστούν τρεις ομάδες?

Δέκα διαφορετικοί στόπερ, ο ίδιος τερματοφύλακας?
Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης απέδειξε για πολλοστή φορά φέτος ότι ο Πλατανιάς πολύ σπάνια καταφέρνει να κρατήσει το μηδέν, αν και για να είμαστε ειλικρινείς θα ήταν μεγάλη υπόθεση να μη δεχτείς γκολ από τη 2η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος μετά τον Ολυμπιακό. Βέβαια, είναι ένα ζήτημα ότι ήταν πολλά αυτά τα γκολ (τρία) και όχι -ενδεχομένως- μονάχα ένα…
Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί εντύπωση ότι έως τώρα, ο Αναστασιάδης έχει ανακατέψει όσο περισσότερο μπορούσε την τράπουλα χρησιμοποιώντας όσους παίκτες είχε τη δυνατότητα σε ρόλο στόπερ (Τζανής, Ποτουρίδης, Δημήτρης, Ντόε, Καστέλς, Στόλερ, Κανακούδης, Αργυρόπουλος, Δέντσας, Αγκιλέρα!) ωστόσο διατηρεί σταθερά κάτω από τα δοκάρια τον ίδιο τερματοφύλακα. Είναι προφανές λοιπόν ότι δεν χρεώνει στον Κηπουρό αυτή την τεράστια -που ας ελπίσουμε να μην αποδειχθεί καταστροφική- αδυναμία να μην μπορεί να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του ο Πλατανιάς. Αυτό το γράφουμε διότι αν οι σκέψεις του Αναστασιάδη ήταν διαφορετικές, θα είχε προχωρήσει ή θα είχε αποφασίσει να δοκιμάσει και μία άλλη λύση κάτω από τα δοκάρια, παίζοντας είτε ο Λαζαρίδης είτε ο Ζάλουντοκ.
Εμείς θυμόμαστε ότι σε ανύποπτο χρόνο ο Αναστασιάδης έχει δηλώσει ότι όσο είναι προπονητής, δεν πρόκειται να αδικήσει κανένα παίκτη του, αλλά η άποψη πολλών είναι πως η επιμονή του να παίζει ´βρέξει-χιονίζει´ ο Κηπουρός, αδικεί ίσως την προσπάθεια των δύο άλλων παιδιών που ναι μεν έχουν παίξει στο Κύπελλο αλλά θα τους άξιζε να παίξουν και στο πρωτάθλημα?
Ειδικά με τον Λαζαρίδη όμως που είναι ένας τερματοφύλακας που τον γνωρίζουμε, μπορεί να είχε ευθύνη στο ένα γκολ που δέχτηκε με τον Παναθηναϊκό και αυτός πιθανώς να είναι ο λόγος που δεν το αποφασίζει ο Αναστασιάδης αλλά στο ίδιο παιχνίδι ´έβγαλε´ τουλάχιστον δύο ακόμα και με αποκρούσεις εντυπωσιακές αν μη τι άλλο?
Και, στο κάτω-κάτω της γραφής πιστεύουν πολλοί, αφού η εικόνα της άμυνας είναι αδύνατο να τελειοποιηθεί έως το τέλος του πρωταθλήματος, τουλάχιστον ας δοκιμαστεί και η λύση ενός άλλου τερματοφύλακα, μήπως ενδεχομένως τα πράγματα γίνουν καλύτερα.

´Επεσαν´ οι τίτλοι τέλους χθες με Ουκάρ, Αρότσα
Από χθες, κάθε εκκρεμότητα που υπήρχε σχετικά με τους παίκτες που είχε αποφασιστεί να αποχωρήσουν, τακτοποιήθηκε, με την ανακοίνωση εκ μέρους του Πλατανιά για τους Ουκάρ και Αρότσα να το πιστοποιεί. Έτσι, αφού προηγήθηκαν ο Ουντόζι, ο Ντόε και ο Παληγεώργος, ήρθε η σειρά του Ουκάρ και του Αρότσα, για να φτάσουμε στον αριθμό των συγκεκριμένων, πέντε αποδεσμεύσεων που προέκυψαν μετά από εισήγηση του Αναστασιάδη.
Σχετικά με τον Ουκάρ, γεγονός είναι ότι αποχωρεί με μεγάλη πίκρα από τον Πλατανιά, την οποία μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες όπου διαφαινόταν η κατάληξη που θα έπαιρνε το θέμα του, την εξωτερίκευε σε πάρα πολύ κόσμο, γνωστό ή άγνωστο που τον ρωτούσε γιατί βρέθηκε ξαφνικά να μην υπολογίζεται… Βασικά, ο ποδοσφαιριστής είναι έξαλλος εναντίον του Αναστασιάδη που θεωρεί ότι δεν του επέδειξε κανένα σεβασμό και του φέρθηκε αναξιοπρεπώς. Λογικά μάλιστα, αυτή η πίκρα που είχε -και πολύ πιθανώς έχει ακόμα- τον οδήγησε στη δήλωση που έκανε πριν από λίγες μέρες ότι έχει αποφασίσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο, κάτι που όμως δεν ισχύει διότι ίσως και σήμερα θ? ανακοινωθεί από τον Ηρακλή.
Σχετικά με το οικονομικό, από τον Πλατανιά τονίζεται ότι και οι δύο ποδοσφαιριστές έλαβαν ένα ´λογικό´ ποσό ως αποζημίωση και για τους ίδιους και για την ομάδα, που ήταν ένα ζήτημα αρκετά σοβαρό και αφορούσε περισσότερο απ? ό,τι μπορούμε να καταλάβουμε τον Αρότσα?
Η ανακοίνωση του Πλατανιά:
«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της -κοινή συναινέσει- με τους ποδοσφαιριστές Κένταλ Ουκάρ και Ρούμπεν Αρότσα, στους οποίους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους».

ΣΤΟ ΜΑΛΕΜΕ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Μπαίνει σήμερα ο Αγκιλέρα
Το Μάλεμε θα είναι ξανά από σήμερα το γήπεδο όπου θα πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος των προπονήσεων, με τον Πλατανιά να έχει προγραμματίσει να το πράξει στις 11 το πρωί. Πρόκειται για μια επιστροφή που είχε αρχικά διαφανεί ότι θα γινόταν νωρίτερα αλλά σημασία έχει ότι από σήμερα η ομάδα θα μπορεί να προπονείται σε ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό αγωνιστικό χώρο απ? ό,τι ήταν ο συγκεκριμένος, πριν.
Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, εάν όλα πάνε καλά, θα σημάνει από σήμερα μια σπουδαία επιστροφή που δεν είναι άλλη από αυτή του Αγκιλέρα. Ο Ισπανός είναι πλέον καλά και υπό προϋποθέσεις θέτει συμμετοχή για να παίξει στο πολύ κρίσιμο ματς στην Ξάνθη.
Ουσιαστικά, προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Αναστασιάδη που δεν αποκλείεται να έχει μαζί του το Σάββατο τον Λαμπάρθε, βάζοντάς τον να παίξει για πρώτη φορά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα