Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρώτη σε πωλήσεις η Toyota

 web only

Τον τίτλο της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, από πλευρά πωλήσεων, ανέκτησε η Toyota Motor, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα μεγέθη των εταιρειών General Motors και Volkswagen.

Η Toyota ανακοίνωσε πως πώλησε παγκοσμίως 9,75 εκατομμύρια οχήματα το 2012, αυξάνοντας τις πωλήσεις κατά 22,6% από το 2011, έτος κατά το οποίο οι πωλήσεις μειώθηκαν λόγω ανάκλησης σειράς παραγγελιών που εκκρεμούσαν από τις ΗΠΑ, αλλά και εξαιτίας των προβλημάτων που ακολούθησαν το σεισμό στην Ιαπωνία και τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη.

Σημειώνεται πως, ο όμιλος Toyota περιλαμβάνει πωλήσεις της Daihatsu Motor, της Hino Motors και της Lexus, που παράγει πολυτελή οχήματα.

H General Motors πούλησε 9,28 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2012 (αύξηση 2,9% από το 2011) ενώ, η Volkswagen διέθεσε στην αγορά 9,07 εκατομμύρια οχήματα (αύξηση 11,2% από το 2011).

Παράλληλα, η εταιρεία Nissan Motor κατέγραψε πωλήσεις 4,94 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως το 2012, καταγράφοντας αύξηση 5,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όπως υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας.

Το 2011, η Nissan πούλησε 4,67 εκατομμύρια οχήματα διεθνώς.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα