Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Μάχονται μόνοι τους οι αγρότες»

Με αφορμή τη βράβευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ο.Π. Ελαφονησίου, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Σταθάκης, συγχαίρει τα μέλη του, τον πρόεδρο κ. Α. Μαρακάκη και τον υπεύθυνο πωλήσεων κ. Αρετουλάκη, για τη διάκριση αυτή, επισημαίνοντας ότι οι αγρότες της Κρήτης διακρίνονται παρά την απουσία βοήθειας από την Πολιτεία.
«Είναι φανερό, πως οι αγρότες της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του Νομού, έχουν την πρόθεση και τη δυνατότητα να παράγουν ποιοτικά προϊόντα, ελκυστικά για την ελληνική και τη διεθνή αγορά, που μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τον ανταγωνισμό. Με σωστή οργάνωση, προγραμματισμό και συνεργασία και με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η κρητική γη, είναι δυνατή η βελτίωση της ποιότητας των αγαθών και συνακόλουθα η αύξηση των κερδών των παραγωγών, των συνεταιρισμών και των επιχειρήσεων», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, ο Χανιώτης βουλευτής επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι η επιτυχία αυτή έρχεται χωρίς βοήθεια από την Πολιτεία, η οποία αδυνατεί να εξαλείψει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και δυσλειτουργίες και να δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο που θα προωθεί την ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο».
Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη «δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα αποφασίστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία γυψωρυχείου στο Στόμιο Κισάμου, δηλαδή σε θέση άμεσης επιρροής προς την περιοχή του Ελαφονησίου. Προφανώς η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα, όχι μόνο αγνοεί την τοπική κοινωνία, τους εκπροσώπους της καθώς και όλους τους αρμόδιους Φορείς, αλλά επιπρόσθετα αδυνατεί να διακρίνει και να προσδιορίσει, πιθανώς σκόπιμα, ποιες επενδύσεις έχουν πραγματικά αναπτυξιακό χαρακτήρα και μπορούν να προσφέρουν στον τόπο και ποιες όχι. Ετσι, καθυστερεί τη θεσμοθέτηση του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Ιναχωρίου, με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία μάλιστα, με λάθη, παραλείψεις, άνωθεν παρεμβάσεις και μη σύννομες πράξεις, μεθοδεύει τη λειτουργία του λατομείου».
Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «την αταλάντευτη αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για να ανατραπεί αυτή η φαύλη και χωρίς όραμα και προοπτική διαχείριση του εθνικού και τοπικού πλούτου, που επιβαρύνει το περιβάλλον και ζημιώνει τους πολίτες, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας. Η κοινωνία μας καθημερινά αποδεικνύει (και η βράβευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ο.Π. Ελαφονησίου μας το υπενθυμίζει), πως είναι σε θέση να δημιουργεί πολιτισμό και ανάπτυξη, παραμερίζοντας τις πολιτικές της διαπλοκής και της οπισθοδρόμησης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα