Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο Θέρισο το δεύτερο επεισόδιο

Το… οδοιπορικό στη γαστρονομική παράδοση της Κρήτης συνεχίζεται μέσα από την ιστοσελίδα των ´Χανιώτικων νέων´. Η εκπομπή ´Γεύσεις Κρήτης´ στο δεύτερο επεισόδιό της επισκέπτεται το Θέρισο.
Εκεί μαθαίνουμε για το αντικριστικό κρέας, το τσιγαριαστό και τη στάκα. Η εκπομπή θα είναι διαθέσιμη από σήμερα ΕΔΩ, όπου εκεί μπορείτε να βρείτε και το προηγούμενο επεισόδιο από τα Τεμένια.
Κάθε Σάββατο ανεβαίνει και μια εκπομπή, με τις επόμενες να είναι από την Αγία Μαρίνα και από το Ελος.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΣΗΦΗ
Μερακλής άνδρας στα νιάτα του μα και τώρα στα γεράματα ο Σήφης Τσιτσιριδάκης κάτοικος από χρόνια στο Καστέλι, έχοντας ενημερωθεί για τις εξορμήσεις των «Χ.Ν.» σε νοικοκυριά στα χωριά του Νομού Χανίων, μας είπε τα εξής:        «Διάβασα στα Χανιώτικα νέα για τις συνταγές παραδοσιακών φαγητών και χάρηκα επειδή υπάρχουν πολλά φαγητά νόστιμα και υγιεινά τα οποία δεν γνωρίζουν οι νέες νοικοκυρές. Θα σας πω, λοιπόν, μια παλιά συνταγή από όσπρια την οποία φτιάχνουμε ακόμα και την έχουν μάθει και τα παιδιά μας. Φακές με ρύζι που δεν την ξέρουν οι νέοι μάγειροι και μαγείρισσες. Δεν είμαι μάγειρας αλλά ξέρω να μαγειρεύω πολλά φαγητά όπως άλλωστε ξέρουν και οι περισσότεροι από τη γενιά τη δικιά μου που έχει περάσει πολλές δυσκολίες. Σήμερα έχουμε μαγειρέψει αυτό το απλό, πολύ νόστιμο και υγιεινό φαγητό. Για το μαγείρεμα τώρα, βάζουμε τις φακές στο τσουκάλι με το νερό με μισό λεμονάκι και αφού βράσουν τις σουρώνουμε για να φύγει το μαύρο ζουμί και τις πλένουμε με καθαρό νερό για να τις στήσουμε ξανά για βράσιμο με καθαρό νερό. Βάζουμε  το ανάλογο λάδι, αλάτι, ρίγανη, τις ντοματούλες μας σε ζωμό, δυο φύλλα δάφνης, το ρύζι μας και προς το τέλος ξύσμα λεμονιού´. Με την ευκαιρία αυτή μαζί με τα συγχαρητήρια για την εφημερίδα να σας ευχηθώ χρόνια πολλά και καλές γιορτές να περάσετε. Καλές να είναι και για όλους μας».
Γ.Η.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα