Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μείωση εσόδων

Μειωμένα είναι τα έσοδα του κράτους από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης καθώς η κατανάλωση έχει μειωθεί πλέον κατά 75%!
Το ποσοστό στα Χανιά δεν διαφέρει σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα, όπως μας έλεγε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών, Βαγγέλης Κώτσος, άρτι αφιχθείς από την Αθήνα, όπου συμμετείχε σε συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα με το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και εκείνο των προστίμων του προγράμματος ´Ηφαιστος´ για τη ρύθμιση των οποίων δεν πέρασε τελικά από τη Βουλή σχετική τροπολογία.
Οσο για την κατάσταση με το πετρέλαιο θέρμανσης, ο κ. Κώτσος μας είπε ότι «τώρα που ο χειμώνας μπαίνει για τα καλά βλέπουμε τις επιπτώσεις στα νοικοκυριά και στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα» και εξήγησε: «Αυτή τη στιγμή η μείωση στην κατανάλωση ξεπερνά το 75% με αποτέλεσμα τα έσοδα του Δημοσίου να είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό μειωμένα, ούτως ώστε όχι μόνον να μην έχει τα προσδοκώμενα έσοδα από την αύξηση της τιμής, αλλά να έχει λιγότερα από τα περυσινά».
Ο πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε προβλέψει την πτώση της κατανάλωσης και ως εκ τούτου των εσόδων για το Δημόσιο σε συνάντηση εκπροσώπων των βενζινοπωλών με τον υφυπουργό κ. Στουρνάρα πριν την έναρξη της διάθεσης.
Τώρα, το πετρέλαιο θέρμανσης και στα Χανιά πωλείται προς 1,30 – 1,37 ευρώ το λίτρο και τα περισσότερα χρήματα της τιμής σχετίζονται με τους ειδικούς φόρους. Πέρυσι, κατά την ίδια περίοδο η τιμή δεν ξεπερνούσε το ένα ευρώ.
Χθες, οι πρατηριούχοι αποφάσισαν να στείλουν σήμερα επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών με την οποία να ζητήσουν από την 1η Ιανουαρίου να μειωθεί δραστικά ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, ώστε η τιμή να πέσει σε βαθμό που να μην ξεπερνά το ένα ευρώ.
Καταλήγοντας, ο κ. Κώτσος ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να αφαιρέσει εντελώς τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης που απευθύνεται προς τα σχολεία και προς τα ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα