Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χαμηλές παραμένουν οι τιμές

Την ώρα που η ποιότητα και η ποσότητα του ελαιολάδου στην Κρήτη είναι ικανοποιητικές, δεν ισχύει το ίδιο και για τις τιμές του πιο σημαντικού προϊόντος του νησιού, που παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, περίπου στα 2,05 ευρώ. Το ελληνικό ελαιόλαδο δεν πιάνει τα επίπεδα των τιμών των ανταγωνιστικών αγορών και αυτό ήταν για μία ακόμα φορά το θέμα που συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΣΕΔΗΚ, που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο.
«Πληρώνουμε την απουσία των Συνεταιρισμών. Εκεί υπάρχει και το πρόβλημα της Πολιτείας, η οποία επί δύο χρόνια τώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο που λειτουργούν οι Συνεταιρισμοί στην πατρίδα μας. Αν είχαμε ισχυρό συνεταιριστικό κίνημα στην Ελλάδα θα είχαμε καλύτερη δυνατότητα στις τιμές», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ, δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.
Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ακόμα πως θα γίνουν προσπάθειες να λυθεί το ζήτημα με το ΠΟΠ Κρήτης, που εκκρεμεί δικαστικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ωστόσο, ο ίδιος δεν έκρυψε πως αυτά τα θέματα πρέπει να βρίσκουν πολιτικές λύσεις και αυτός θα είναι ο λόγος που θα επιδιωχθεί μία συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. «Θα ζητήσουμε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στον οποίο θα εκθέσουμε το πρόβλημα της ελαιοκομίας και θα προσθέσουμε και το θέμα του ΠΟΠ Κρήτης, που μας ταλανίζει πολύ καιρό τώρα. Δεν έχει εκδικαστεί η προσφυγή μας στο ΣτΕ, αν και θεωρώ ότι το θέμα δεν είναι καθαρά δικαστικό, αλλά ότι είναι κυρίως πολιτικό», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.
Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η διάθεση εκθεσιακού υλικού του ΣΕΔΗΚ στον Δήμο Αμαρίου προς χρήση σε μόνιμο εκθετήριο στο ΠΑΝΑΚΡΟΝ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα