Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Προς αναγνώριση το χανιώτικο κάστανο;

«Η πρόταση για την αναγνώριση του «Ορεινού Κάστανου Χανίων  Κρήτης» ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), θα εξεταστεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα προωθηθεί το ταχύτερο στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Τη δέσμευση αυτή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη εξασφάλισαν χθες ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού Καστανοπαραγωγών Χανίων κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον υπουργό στην Αθήνα.
Ο κ. Σκουλάκης παρέδωσε στον υπουργό τον φάκελο με την ολοκληρωμένη μελέτη για την αναγνώριση του επονομαζόμενου ´Ορεινού Καστάνου Χανίων Κρήτης´, ως προϊόν ΠΟΠ, που συνέταξε ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Καστανοπαραγωγών Χανίων .
Όπως επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «το Ορεινό Κάστανο Χανίων αποτελεί ένα προϊόν με υψηλή διατροφική αξία και διακρίνεται για τα ιδιαίτερα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Πρόκειται για μια από τις εξαιρετικές ποικιλίες καστανιάς στη χώρα μας». Πρόσθεσε δε ότι «η πολιτική του Υπουργείου επικεντρώνεται στην ανάδειξη και κατοχύρωση των ποιοτικών μας προϊόντων και μάλιστα των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, που τους προσδίδουν προστιθέμενη αξία σε όφελος των παραγωγών και του τόπου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.