Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος εισαγγελέα Χανίων

Προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, Γιάννη Πενταγιώτη, διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με αφορμή επιστολή του πρώτου σε δικαστικό μπλογκ, επικριτική για τις μνημονιακές πολιτικές και την επικύρωση των μνημονίων από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Η επιστολή του κ. Πενταγιώτη, η οποία απευθύνεται προς δικαστές και εισαγγελείς, αναρτήθηκε πρώτη φορά στις 23 Οκτωβρίου στον ιστότοπο dikastis.blogspot.com και παραμένει στην ιστοδιεύθυνση: http://dikastis. blogspot.gr/2012/10/blog-post_8361.html
Οπως έγινε χθες γνωστό, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διέταξε την προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα όχι μόνο σε βάρος του κ. Πενταγιώτη, αλλά και κατά της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κεφαλλονιάς, Βικτώριας Μαρσιώνη, η οποία φέρεται ότι επικρότησε την επιστολή του κ. Πενταγιώτη.

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ´Χανιώτικων νέων´, την πειθαρχική έρευνα θα διενεργήσουν οι εισαγγελείς Εφετών Κρήτης και Πάτρας.
Στην περίπτωση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, ο εισαγγελέας Εφετών Κρήτης αναμένεται να καλέσει για κατάθεση τον κ. Πενταγιώτη κατόπιν της σχετικής εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος, στη συνέχεια, θα κρίνει, αν ο κ. Πενταγιώτης διέπραξε «το αδίκημα της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» και αν προσέβαλε τους θεσμούς.
Σύμφωνα, επίσης, με όσα είχαν γίνει γνωστά έως χθες το βράδυ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με έγγραφό του ενημερώνει τη Βουλή για την έρευνα που διέταξε και ζητά να πληροφορηθεί εάν το Κοινοβούλιο θα κινηθεί σε βάρος των δύο ελεγχόμενων εισαγγελέων καθώς θα θεωρήσει ότι οι θέσεις που ανάρτησαν στο διαδίκτυο προσβάλλουν ή περιυβρίζουν τη Βουλή.
Πάντως, ο κ. Πενταγιώτης δεν προχώρησε χθες σε καμία δήλωση ή σχόλιο για τη διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, επιφυλάσσεται να δώσει γραπτή απάντηση.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Στην επιστολή του ο κ. Πενταγιώτης,  ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία, ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος, το οποίο, όπως φαίνεται, σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του, υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος, των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ».
Ο ίδιος έκανε λόγο για «μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται».
Στη συνέχεια ανέφερε ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλει η τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Δ.Ν.Τ. και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες», ενώ έκανε λόγο για «κυβέρνηση ´δοσιλόγων´» που, όπως υποστηρίζει στην επιστολή του, «προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας τον λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του».
Επιπλέον, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της Βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης ´yes men´ που έχουμε που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση τον λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές».
Να σημειωθεί ότι κάτω από την επιστολή έχει αναπτυχθεί σειρά σχολίων από χρήστες του Διαδικτύου και αναγνώστες του κειμένου το οποίο, ειδικά χθες με αφορμή την είδηση για την προκαταρκτική έρευνα, αναδημοσιεύτηκε σε πολλές ιστοσελίδες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ . ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ .Κε ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 3.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ , ΕΧΕΤΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ??? ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ?????????

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα