Μουσείο Τυπογραφείας

Πιλοτικό “φάρμερ μάρκετ” στην Κρήτη

Τρία πιλοτικά ´φάρμερ μάρκετ´, το ένα εξ´ αυτών στην Κρήτη, σχεδιάζει να δημιουργήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ´Kontra´ ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης.
«Τα Farmer’s Market, εγώ τα έζησα στην Αμερική όπου είχαν γίνει θεσμός, που κάθε Σάββατο ο παραγωγός είχε τη δυνατότητα σε κάποιο μέρος της πόλης να πάει να δώσει κατευθείαν τα προϊόντα του στους καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες», δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης προσθέτοντας: «Οι Αμερικανοί πήγαν τον θεσμό αυτό ένα βήμα πιο πάνω και, κατά τη γνώμη μου, ήταν και πιο σωστός. Επειδή το κόστος παραγωγής για τον αγρότη ήταν υψηλό, υπέδειξε στον καταναλωτή και στην οικογένειά του πού βρισκόταν το χωράφι του και τους πρότεινε να πάνε να μαζέψουν μόνοι τους τα προϊόντα, έτσι ώστε να τα πάρουν ακόμα πιο φθηνά».
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι «θα κάνουμε τρία  πιλοτικά farmer’s market γιατί δεν έχουμε και την εμπειρία, σε όλο τον άξονα της Ελλάδας. Στην Κρήτη, στη Στερεά και στη Βόρεια Ελλάδα. Μέχρι το τέλος του έτους θα τα στήσουμε για να δούμε πώς θα λειτουργήσουν και να δούμε τις δυσκολίες».
Διευκρίνισε μάλιστα ότι «δεν θα έχουν ´αντίπαλο´ τις Λαϊκές γιατί θα λειτουργήσουν μόνο το Σάββατο και δεν θα πωλούν τα πάντα. Θα είναι μόνο ο ντόπιος παραγωγός που θα πουλάει τα προϊόντα του. Ουσιαστικά ´θεσμοθετείται´ το Κίνημα της Πατάτας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.