Μουσείο Τυπογραφείας

Οχι fast – track στον Κάβο Σίδερο

«Στον Νομό Λασιθίου στη θέση Χερσόνησος Σίδερο, η τροϊκανή κυβέρνηση σε συνεργασία με την Εκκλησία αποφάσισε φαραωνική τουριστική επένδυση ,που έδωσε σε Αγγλική εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, σε 25.000 στρέμματα  έκταση με πέντε  ξενοδοχεία 1.936 κλινών και τεράστιο γήπεδο γκολφ», αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και συνεχίζει:
«Η κυβέρνηση έκανε την επιλογή της. Από τη μία η τοπική κοινωνία, το περιβάλλον και η δικαιοσύνη και από την άλλη το διαπλεκόμενο λόμπυ ´επιχειρηματιών´, Εκκλησίας, Τύπου και πολιτικών.
Παρά τη ματαίωση από το ΣτΕ (4/2009) της σκανδαλώδους επένδυσης, η κυβέρνηση την περνάει με τον ´νόμο´ του Fast Track και καταδικάζει το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία στο απόσπασμα.
Μια ´επένδυση´ χωρίς μέτρο και λογική με χιλιάδες κλίνες ξενοδοχείων, τη στιγμή που ο πληθυσμός της πρωτεύουσας της περιοχής δεν ξεπερνά τους 15.000 κατοίκους. Με γήπεδο γκολφ, που για να συντηρείται το γκαζόν του θα ξοδεύεται πανάκριβη ενέργεια. Με τους ντόπιους να μπορούν μονάχα να παίξουν τον ρόλο του φτηνού εργατικού προσωπικού
Η ´σοβαρότητα´ των ´επενδυτών´ και του σχεδίου τους, όπως με λεπτομέρεια καταδεικνύει έρευνα του Ιού (http://www.iospress.gr/ios2008/ios20080420.htm) δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας για το τι κρύβουν τα 40+49 έτη παραχώρησης των 25.000 στρεμμάτων: Αρπάμε σήμερα τη γη και βλέπουμε.
Το κίνημα σε όλη την Κρήτη και ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν τον δρόμο υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος και θα τον ξαναπερπατήσουν με την ίδια αποφασιστικότητα που έφερε την προηγούμενη νίκη».

1 σχολιο

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.