Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κινηματογραφικό φεστιβάλ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Αρχίζει αύριο Παρασκευή το κινηματογραφικό Φεστιβάλ για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διοργανώνει και φέτος η ομάδα Χανίων της Διεθνούς Αμνηστίας, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Οι προβολές θα γίνουν στον κινηματογράφο ´Αττικόν´ από τις 28 έως 30 Σεπτεμβρίου. Οι επιλεγμένες ταινίες έχουν συγκεντρώσει πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ. Σκοπός της ομάδας είναι μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία των ταλαντούχων σκηνοθετών ο θεατής να παρακινηθεί να συμμετέχει στην αντιμετώπιση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή απλά να ενδιαφερθεί βαθύτερα γι’ αυτό που ζει ο διπλανός του άγνωστος. Κάθε μέρα θα προβάλονται στο ´Αττικόν´ τέσσερις ταινίες με γενική είσοδο για όλους 5 ευρώ.
Την Παρασκευή θα προβληθούν οι ταινίες: “Τα παιδιά ενός άλλου θεού”, 2009, “Incendies”, 2010, “Παράνομη”, 2010, “Και τα σπουργίτια τραγουδούν”, 2008.
Το Σάββατο: “Ενας ελεύθερος κόσμος”, 2007, “No more fear” (ντοκιμ.), 2011, “Επικίνδυνη σιωπή”, 2010, “Ψηλά τα χέρια”, 2010.
Την Κυριακή: “Caramel”, 2007, “Το μυστικό στα μάτια της”, 2009, “Ακόμα και τη βροχή”, 2010.
Παράλληλα με τις προβολές η ομάδα Χανίων επέλεξε από τα δυστυχώς τόσα πολλά ζητήματα που σχετίζονται με την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων να προβάλει, αυτό του κανονισμού του Δουβλίνου 2. Πρόκειται για την περιβόητη συμφωνία που καθορίζει τη διαδικασία παροχής ασύλου στην Ε.Ε., που όπως εφαρμόζεται συχνά οδηγεί σε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αιτούντων, ενώ καταμερίζει άνισα το βάρος της εισδοχής τους σε συνοριακές χώρες, όπως η Ελλάδα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα