Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εδρα – στολίδι!

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων μετατρέπεται σε γήπεδο προδιαγραφών Super League. Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε να γίνουν οι παρεμβάσεις, που θα έδιναν στο γήπεδο μία άλλη εικόνα αλλά και προοπτική, προέκυψε μία μάχη με τον χρόνο, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως άνιση.
Αρχικά ο Δήμος Χανίων είχε την αίσθηση ότι οι αλλαγές που έπρεπε να υπάρξουν στο γήπεδο θα ήταν συγκεκριμένες, ωστόσο πολύ γρήγορα τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να εκτελούνται αυτή τη στιγμή εργασίες που σε κάθε περίπτωση, σε πρώτη φάση, δεν είχαν προβλεφθεί. Παραδείγματος χάρη, μία από αυτές αφορά τον φωτισμό, που θα είναι πολλαπλάσιος από τον αρχικό σχεδιασμό αλλά και συμβατός με το αίτημα της NOVA, η οποία ως γνωστόν, επενδύει εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας τα δικαιώματα της Super League.
Μία άλλη, είναι ο αγωνιστικός χώρος, οι διαστάσεις του οποίου άλλαξαν εντελώς αλλά και η νέα εξέδρα που αποφασίστηκε να ανεγερθεί ανατολικά του γηπέδου, τη στιγμή που η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι θα δημιουργείτο πίσω από τη μία από τις δύο εστίες…
Σε κάθε περίπτωση, όπως μπορεί να διαπιστωθεί από το φωτορεπορτάζ που πραγματοποίησαν τα ´Χ.Ν.´, τα έργα έχουν προχωρήσει σε ένα ποσοστό που δημιουργεί ικανοποίηση αλλά και που δεν είναι ικανό να λύσει την απορία αν ενδεχομένως η νέα έδρα του Πλατανιά θα είναι σε θέση το μεθεπόμενο Σάββατο να φιλοξενήσει τον αγώνα με τον Πανθρακικό.
Διαφαίνεται όμως πως στο αμέσως επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών, τα έργα στα Περιβόλια θα έχουν ολοκληρωθεί και οι Χανιώτες, αντίθετα ίσως με ό,τι θα πράξουν με τον Πανθρακικό, δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν έως στο Ηράκλειο για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια του Πλατανιά…

» Η εξέδρα που ανεγείρεται στην ανατολική πλευρά του γηπέδου. Η χωρητικότητά της θα ανέρθει στις 1.600 θέσεις. Δεν θα είναι ´σκεπασμένη´, ωστόσο το πλεονέκτημά της είναι η άμεση ´επαφή´ που θα έχει με τον αγωνιστικό χώρο.

» Μία από τις εισόδους για τη νέα εξέδρα, θα βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του γηπέδου, με ένα μέρος του τοίχου να έχει γκρεμιστεί γι? αυτόν ακριβώς τον λόγο.

» Κατά μήκος και πλάτος του γηπέδου τοποθετήθηκαν νέα κιγκλιδώματα, τα οποία περιφράσσουν τον αγωνιστικό χώρο. Τα κάγκελα έχουν ύψος 2,5 μέτρα, όσο απαιτεί δηλαδή η σχετική νομοθεσία.  

» Οι 12 νέοι προβολείς που τοποθετήθηκαν στον καθένα από τους τέσσερις πυλώνες του γηπέδου. Σε συνδυασμό με τους 56 που θα εγκατασταθούν στο σκέπαστρο, σε σύνολο θα φτάσουν τους 104, εξασφαλίζοντας έτσι τη δύναμη των 1.200 Lux που είχε απαιτήσει η τηλεόραση της NOVA.

» Η ΔΕΗ επέδειξε υψηλό πνεύμα συνεργασίας, κατασκευάζοντας τον υποσταθμό που θα εξασφαλίσει την ποιότητα του φωτός, που απαιτούν οι βραδινοί αγώνες της Super League. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του φωτισμού στο γήπεδο των Περιβολίων, σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δυνατότερη παροχή ρεύματος από τη ΔΕΗ σε ολόκληρο τον Νομό Χανίων!

» Η απόσταση που χωρίζει το κάγκελο από τον αγωνιστικό χώρο είναι πολύ μικρή. Στα σημεία που αυτή τη στιγμή υπάρχουν χώματα, θα τοποθετηθεί πλαστικό χορτάρι αλλά και οι διαφημιστικές πινακίδες.

» Ακριβώς κάτω από την υφιστάμενη κερκίδα, νοτιοδυτικά, κατασκευάστηκαν τουαλέτες. Η ολοκλήρωση των εργασιών υπολογίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα. Τουαλέτες θα υπάρχουν επίσης πίσω από τις εστίες.

» Στο σημείο αυτό θα κατασκευαστούν οι νέοι πάγκοι. Όπως γίνεται αντιληπτό, για να ´κερδηθούν´ κάποια μέτρα από τον αγωνιστικό χώρο, οι πάγκοι μετακινήθηκαν στην ουσία πιο δυτικά.

» Μία χαρακτηριστική εικόνα που παρουσιάζει εξωτερικά το γήπεδο Περιβολίων, μετά την τοποθέτηση των κολονών, πάνω στις οποίες θα τοποθετηθεί το σκέπαστρο.

» Πίσω από τις δύο εστίες θα υπάρχουν κυλικεία και τουαλέτες. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, έγινε και μία νέα διαμόρφωση του χώρου, αφού ξεριζώθηκαν τα δέντρα και απομακρύνθηκε ό,τι άλλο υπήρχε.

» Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν προχωρήσει στο τελικό τους στάδιο, οι εργασίες για την ανέγερση του σκέπαστρου, το οποίο θα καλύπτει εξ ολοκλήρου την εξέδρα.

» Τα συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τα έργα. Στο συγκεκριμένο σημείο θα τοποθετηθούν τα νέα δημοσιογραφικά θεωρεία, τα οποία θα είναι τριπλάσια από τα προηγούμενα, ενώ αυτός θα είναι και ο χώρος για τους επισήμους.

»Οι προβολείς είναι ίσως ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ίδιοι προβολείς θα τοποθετηθούν και στο σκέπαστρο.

» Αλλη μία εικόνα από την εξέδρα, που θα κατασκευαστεί ανατολικά του γηπέδου. Να σημειωθεί ότι θα τοποθετηθούν πλαστικά καθίσματα, γεγονός που αποτέλεσε απορία, η οποία είχε απασχολήσει αρκετό κόσμο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα