Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελεγχος για τα νερά

Χθες το μεσημέρι το Τοπικό Συμβούλιο Στύλου έκανε αυτοψία στις δεξαμενές της περιοχής προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν καθαριστεί όπως ζητούσε από τον Δήμο η Διεύθυνση Υγείας.
«Κάναμε μία αυτοψία και οι δεξαμενές είναι καθαρές. Μετά την παρουσία της Διεύθυνσης Υγείας την περασμένη Πέμπτη είδαμε ότι καθαρίστηκαν. Προσωπικά πιστεύω ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν εδώ στον Στύλο είναι από ίωση και όχι από  το νερό», δήλωσε στα ´Χ.Ν.´ ο τοπικός σύμβουλος κ. Μανώλης Πισσαδάκης.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Στύλου, κ. Γιάννης Γαβριλάκης, κατέθεσε διαφορετική άποψη. «Κατ? αρχήν δεν έχει τοποθετηθεί κανένας χλωριωτής στη δεξαμενή Καποκιανών, όπως ανέφερε ο κ. δήμαρχος. Ο καθαρισμός της δεξαμενής θα έπρεπε να είναι πιο επιμελής, αν βέβαια έχει γίνει, γιατί, αν είχε γίνει, θα βλέπαμε κατάλοιπα του καθαρισμού. Δεν έχουν επίσης ειδοποιηθεί οι κάτοικοι ότι θα καθαριστεί η δεξαμενή και δεν μου αναφέρθηκε από κανένα ότι του έλειψε το νερό καθώς για να γίνει σωστός καθαρισμός θα πρέπει να σταματήσει για λίγο τη λειτουργία της η δεξαμενή. Δεν πιστεύω ότι έχει γίνει επισταμένως καθαρισμός, μπορεί να έριξαν λίγο νερό με το λάστιχο, αλλά αυτός δεν είναι καθαρισμός. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων του Υγειονομικού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗ
Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση στον Δήμο Αποκορώνου  χαρακτηρίζει ´αναληθή´ τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος, Γρ. Μαρκάκης, στα ´Χ.Ν.´ αναφορικά με ελέγχους και καθαρισμούς δεξαμενών. Σε σχετική επιστολή – απάντηση, ο επικεφαλής της Ενωτικής Μαχητικής Ανεξάρτητης Αποκορωνιώτικης Κίνησης, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ισχυρίζεται ότι ο δήμαρχος έδωσε «εντελώς λανθασμένες πληροφορίες στις δηλώσεις του στην εφημερίδα σας, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην σελίδα 31 των ´Χ.Ν.´ την 4/8/2012». Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Κουκιανάκης σημειώνει: «Περί των μέτρων που είχαν ληφθεί ή θα ληφθούν για την παροχή κατάλληλου πόσιμου νερού ο λόγος και το θέμα αφορά την ύδρευση της Κοινότητας Στύλου και άλλων περιοχών του Δήμου που υδρεύονται από τις πηγές και γεώτρηση Στύλου. Μετά τα δεκάδες αλλεπάλληλα κρούσματα δυσεντερίας που συνέβησαν και συνεχίζουν να εμφανίζονται έρχονται εντελώς παραπλανητικές και επικίνδυνα καθησυχαστικές  οι δηλώσεις του κ. δημάρχου για τον καθαρισμό της κεντρικής δεξαμενής Καποκιανών και τοποθέτηση χλωριωτή. Αναληθείς οι δηλώσεις του κ. δημάρχου στα εξής σημεία:
1ον ότι έχει καθαριστεί 3 φορές αυτό τον χρόνο η κεντρική δεξαμενή των Καποκιανών Στύλου (πότε καθαρίστηκε εν αγνοία του Τοπικού Συμβουλίου και ποιοι εργάτες έκαναν τον καθαρισμό!).
 2ον αναληθές ότι τοποθετήθηκε χλωριωτής στη συγκεκριμένη δεξαμενή.
3ον ότι τα στοιχεία αναλύσεων νερού από το Πολυτεχνείο είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου δεν ισχύει, αφού από 15/11/2011 και 24/11/2011 η Ε.Μ.Α.Α.Κ. ζήτησε με έγγραφά της τα στοιχεία και μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί. Eπίσης από 21/6/2012 με αίτημά του το Τ.Σ. Στύλου ζήτησε τις μετρήσεις και τις αναλύσεις που έχει πραγματοποιήσει το Πολυτεχνείο  και  δεν έχουν του έχουν δοθεί.
Επιπροσθέτως, εκφράζουμε τις αμφιβολίες μας για το εάν καθαρίστηκε η κεντρική δεξαμενή τις τελευταίες ημέρες αμέσως μετά την παρουσία της Υγειονομικής Υπηρεσίας την 2/8/2012. Κατόπιν αυτών εμείς θα προβούμε στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των δημοτών».

Επίσκεψη Μαρκογιαννάκη στον Ο.Α.ΔΥ.Κ.
Επίσκεψη στον Ο.Α.ΔΥ.Κ. θα πραγματοποιήσει αύριο, στις 10 το πρωί, ο γ? αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Χανίων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζομένους και τη Διοίκηση τις προοπτικές και το μέλλον του Οργανισμού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα