Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ακρίβεια στο αεροδρόμιο Χανίων

Καταγγελία για την ακρίβεια στο κυλικείο του αεροδρομίου Χανίων διατυπώνει με χθεσινή ανακοίνωση – επιστολή της προς τους αρμόδιους φορείς η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι σχετικό ρεπορτάζ είχε δημοσιευτεί προσφάτως στα ´Χανιώτικα νέα´.
Σύμφωνα με την Ενωση, το μπουκαλάκι με νερό πωλείται προς δύο ευρώ, ενώ, αν κάποιος, ο οποίος μιλά ελληνικά διαμαρτυρηθεί, του δίνουν ένα άλλο αντί 70 λεπτών, λέγοντάς του πως δεν έχει προλάβει να κρυώσει.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Ενωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων, που υπογράφει ο πρόεδρός της Ι. Κουκουράκης, αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Λόγω του ότι το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιούνται  εταιρείες χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο των Χανίων, που δεν προσφέρουν δωρεάν φαγητό στους επιβάτες, πολλοί είναι εκείνοι που, αφού περάσουν τον έλεγχο, κατευθύνονται στο κυλικείο της αίθουσας αναμονής για να αγοράσουν ένα αναψυκτικό ή κάτι φαγώσιμο. Παθαίνουν σοκ όμως από τις τιμές, αφού ακόμα και ένα μπουκαλάκι νερό κοστίζει 2 ευρώ. Βέβαια, εάν κάποιος μιλά ελληνικά και διαμαρτυρηθεί, θα του δώσουν ένα μικρότερο μπουκαλάκι κρυμμένο αντί 0,70 λεπτά, λέγοντάς του αν το θέλει γιατί δεν έχει προλάβει να κρυώσει ακόμα. Ο τιμοκατάλογος θα πρέπει να είναι με μεγάλα γράμματα αναρτημένος σε εμφανές σημείο».
Ακόμα η Ενωση αναφέρει:
«Σίγουρα η τελευταία εντύπωση που αποκομίζουν φεύγοντας από τον τόπο μας οι τουρίστες δεν είναι ευχάριστη και καλό θα ήταν να υπάρξει παρέμβαση προς τον εκμεταλλευτή του κυλικείου να μειώσει τις τιμές για να μην κατηγορείται ο τόπος για αισχροκέρδεια εν μέσω τουριστικής κρίσης.
Εάν έχουμε τα αεροδρόμια με τα πιο ακριβά τέλη και φόρους στην Ευρώπη, με τον πιο ακριβό καφέ, την πιο ακριβή βενζίνα κ.λπ., ε τότε δεν πρέπει να παραπονιόμαστε που οι τουρίστες δεν προτιμούν τη χώρα μας.
Επίσης επιβεβλημένο είναι οι αίθουσες αναμονής μετά τον έλεγχο να καθορίζονται συχνότερα καθώς υπάρχει σε ώρες αιχμής μεγάλη χρήση αυτών με χυμένους καφέδες, κουτιά και απορρίμματα στο πάτωμα. Επίσης καλό είναι όσον αφορά τα νερά να προτιμάμε τα δικά μας και όχι τα ξένα».
Η Ενωση κοινοποιεί την επιστολή της προς τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Δήμο Χανίων, τον Ε.Ο.Τ. Κρήτης και την Επιτροπή Τουρισμού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα