Μουσείο Τυπογραφείας

“Φεστιβάλ Εκτός των Τειχών”

Πλούσιες μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά δρώμενα και παιδικές παραστάσεις ´εκτός των τειχών´ της πόλης των Χανίων, στις γειτονιές και στις συνενωμένες Δημοτικές Ενότητες του Καλλικρατικού Δήμου, διοργανώνει για το Καλοκαίρι ο Δήμος Χανίων.
Οι εκδηλώσεις -τριάντα τέσσερις στον αριθμό- που έχουν ως τίτλο ´Φεστιβάλ Εκτός των Τειχών´ θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Συγκεκριμένα περιλαμβάνουν παραδοσιακές και λαϊκές μουσικές βραδιές και συναυλίες, εκδηλώσεις με ρεμπέτικη μουσική, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις κουκλοθέατρου, παραστάσεις με σχοινοβάτες – ζογκλέρ, υπαίθριο σινεμά και παραστάσεις Καραγκιόζη.
Ταυτόχρονα -και σε συνεργασία με τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους- έχει προγραμματιστεί η υλοποίηση ακόμα είκοσι τριών εκδηλώσεων τοπικού χαρακτήρα με την υποστήριξη και αρωγή του Δήμου Χανίων ως συνδιοργανωτή.   

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕ ΛΙΝΟ ΚΟΚΟΤΟ ΣΕ ΚΕΡΑΜΕΙΑ -ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΑ
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα δοθεί συναυλία με τον Λίνο Κόκοτο αύριο Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στην Τοπική Κοινότητα Κάμπων – Κεραμειών (πλατεία Κάμπων) και την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στην Τοπική Κοινότητα Τσικαλαριών (αύλειο χώρο Δημοτικού Σχολείου).
Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Χανίων για τους περιαστικούς Δήμους κ. Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, για το Φεστιβάλ υπήρξε αγαστή συνεργασία με όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Ενότητες, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους κάθε περιοχής κ.ά. «Είναι σημαντικό ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο», σημείωσε.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Χανίων για θέματα Πολιτισμού κ. Δημήτρης Λειψάκης τόνισε ότι η πραγματοποίηση εκδηλώσεων στις περιαστικές περιοχές του Δήμου σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους, αποτελούσε δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, η οποία τώρα γίνεται πράξη.
«Λαμβάνοντας υπόψη της δυσμενείς οικονομικές συνθήκες των καιρών προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε όσο το δυνατό το κόστος των εκδηλώσεων, χωρίς να δεχτούμε ´εκπτώσεις´ στην ποιότητά τους. Στόχος μας είναι μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις να δώσουμε τη δυνατότητα στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες της όμορφης πόλης των Χανίων τη δυνατότητα να διασκεδάσουν δωρεάν στις γειτονιές τους με τους φίλους και τις οικογένειές τους», τόνισε ο κ. Λειψάκης.
Εκ μέρους της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ ο αντιπρόεδρος κ. Ν. Βλαζάκης επεσήμανε ότι «στηρίζουμε αυτές τις εκδηλώσεις που μπορούν να δώσουν λίγη χαρά μέσα στην ´καταχνιά´ της δύσκολης εποχής που ζούμε και των προβλημάτων που έχει ο κόσμος».
Από την πλευρά της η κα Μαρία Κοτσιφάκη, υπεύθυνη Γραφείου Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, τόνισε ότι για περισσότερες πληροφορίες και πιο αναλυτικά -όσον αφορά τις εκδηλώσεις που θα γίνουν ανά Δημοτική Ενότητα του Δήμου- όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει το site του Δήμου Χανίων: http://www.chania.gr/municipality/ektostoixwn.html.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.