Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ Τ´ ΑΥΤΑ

Ο ´ιός´ του ρατσισμού ήρθε και στα Χανιά. Και, δυστυχώς, ριζώνει απειλητικά. Βγαίνει τη νύχτα παγανιά. Κι άμα συναντήσει κάτι που δεν του μοιάζει, δεν διστάζει να του επιτεθεί. Σήμερα. Διότι αύριο μπορεί και να το δολοφονήσει. Κι έτσι η πόλη αυτή, η πόλη μας, παραδοσιακά κοσμοπολίτικη και ανεκτική, παραδίδεται στον φόβο. Και στη βία.
Τώρα είναι οι μετανάστες. Αύριο, πιθανώς, οι Ελληνες με διαφορετικά φρονήματα. Και μεθαύριο ποιος ξέρει?
Το τελευταίο περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πλατεία Τάλω. Αγνωστοι επιτέθηκαν αιφνιδίως σε έναν μετανάστη τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Στο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε του αφαίρεσαν το ένα νεφρό.
Πιο πριν, την περασμένη Κυριακή, ξημερώματα, στην παραλία της Νέας Χώρας, δύο άστεγοι μετανάστες, δέχτηκαν αναίτια επίθεση από τέσσερα άτομα που έφτασαν με μοτοσυκλέτες, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία!
Τα περιστατικά αυτά έρχονται να προστεθούν σε σειρά άλλων που έχουν σημειωθεί στα Χανιά. Κίνητρό τους, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι ο ρατσισμός. Αναίτιες επιθέσεις, ρατσιστικού μίσους, που ντροπιάζουν την πόλη μας και την ιστορία της.
Και επειδή η δράση φέρνει αντίδραση, η πόλη κινδυνεύει να παραδοθεί σε μια εκτός ορίων βία με απρόβλεπτες συνέπειες.
Εδώ, όμως, έρχεται ο ρόλος της συντεταγμένης Πολιτείας, η οποία δεν πρέπει να επιτρέψει τη συνέχιση των επιθέσεων αυτών. Δεν μπορεί μια μικρή ομάδα πέντε – δέκα – δεκαπέντε ή και περισσότερων ατόμων να αλωνίζει στην πόλη με μαχαίρια και σιδηρολοστούς. Δεν μπορεί αυτή η ομάδα να απειλεί ανενόχλητη τη σωματική ακεραιότητα του οποιουδήποτε.
Ούτε μπορεί, η Δημοκρατία, να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ? όλα.
Κι αν οι δράστες είναι νέα παιδιά, ας μελετήσουν την ιστορία. Ας κατανοήσουν ότι κάνουν κακό όχι μόνο σε άλλους, αλλά και στους ίδιους τους εαυτούς τους.
Προσωπικώς απεχθάνομαι τη βία. Την όποια βία.
Το πρόβλημα του ρατσισμού, που έρχεται να δηλητηριάσει τις ψυχές μας, πρέπει να αντιμετωπιστεί?
Και αυτό στις μέρες μας, που κυρίαρχο πρόβλημα έχουν την έλλειψη Παιδείας και πολιτισμού, δυστυχώς, είναι πάρα πολύ δύσκολο?


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα