Μουσείο Τυπογραφείας

100 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον δήμο Χανίων

KODAK Digital Still CameraΕπικεντρωμένες στα παιδιά αλλά και τους μεγάλους είναι οι 100 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές του δήμου Χανίων κατά την περίοδο των εορτών, όπως ανακοινώθηκε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

H επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στην Δημοτική αγορά με συναυλία της Ρ. Μόρφη. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν. Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χανίων και ο ΔΟΚΟΙΠΠ.
Πρόκειται για μουσικές, θεατρικές παραστάσεις, αφήγηση παραμυθιών μέσω των βιβλιοθηκών, ψυχαγωγικά δρώμενα στους δρόμους της πόλης και του υπόλοιπου δήμου, διαδρομές με τρενάκι για παιδιά, θέατρα σκιών, κάλαντα από χορωδίες, εργαστήρια παιχνιδιών, προετοιμασία παραδοσιακών γλυκισμάτων, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελπίδα Τσιτσιρίδη. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται σε διαφορετικά σημεία του δήμου Χανίων και περιαστικές περιοχές. Η ίδια τόνισε ότι οι εκδηλώσεις έχουν εμπλουτιστεί με δραστηριότητες που ανέλαβαν τοπικές κοινότητες και πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου και έτσι ο αριθμός των δράσεων είναι τελικά σχεδόν ο διπλάσιος από αυτές από το προσχέδιο που εγκριθεί από το Δημοτικό συμβούλιο.
Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελευθερία Αλιφιεράκη, επεσήμανε ότι τις γιορτινές ημέρες ο δήμος Χανίων έχει φροντίσει να μην λήψει από κανέναν και ιδιαίτερα τα παιδιά, το γέλιο και η χαρά μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν: χριστουγεννιάτικα πάρτι, δώρα για τα παιδιά, εκδρομές κα. Επίσης γνωστοποίησε ότι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η δράση “Φως της αγάπης” με ιπτάμενα φανάρια, που στοχεύει στην ενίσχυση των ιδρυμάτων της πόλης. Η δράση θα γίνει την Κυριακή 30/12 στο λιμανάκι Νέας Χώρας. Επίσης τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα πραγματοποιηθούν γεύματα αγάπης για άπορους συμπολίτες μας.
Ο πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ -ΚΑΜ Όθωνας Χαραλαμπάκης, επεσήμανε ότι η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ θα διοργανώσει μια σειρά από εκδηλώσεις με παραστάσεις, εκθέσεις παλαιών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, δρώμενα εστιασμένα στα μικρά παιδιά, μάλιστα προβλέπονται ειδικές παραστάσεις για κάθε ηλικία παιδιών όπως παράσταση από το Εθνικό θέατρο για πολύ μικρά παιδιά 3-7 ετών στο Θέατρο Μ. Θεοδωράκης. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με δωρεάν είσοδο.
Τέλος ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ Μανούσος Φοβάκης, επεσήμανε ότι επειδή ο ΔΟΚΟΙΠΠ φιλοξενεί στις δομές του πάνω από 1.000 παιδιά αλλά και 7.000 ανθρώπους στα ΚΑΠΗ, συμμετέχει δυναμικά στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας (ΚΔΑΠ), στο ΚΔΑΠ Παλιάς Πόλης αλλά και στα ΚΑΠΗ. Επίσης στο πρόγραμμα δράσεων περιλαμβάνονται επισκέψεις σε προνοιακές δομές και υπηρεσίες του δήμου Χανίων. Ο κ. Φοβάκης, γνωστοποίησε ότι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η δράση “Νύχτα των Καλλικατζάρων” την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην Δημοτική ενότητα Σούδας.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.