Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιδανικός ο Οκτώβρης για αναλύσεις εδάφους

Ιδανικοί μήνες είναι ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος για τη διενέργεια αναλύσεων εδάφους, αλλά και για συλλογή δειγμάτων με σκοπό την ανάλυση καλλιεργειών.
Αυτό ανακοίνωσε χθες το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων προς  τους παραγωγούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η περίοδος από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και τον Νοέμβριο είναι η ενδεδειγμένη για συλλογή δειγμάτων για ανάλυση φύλλων για τις σημαντικότερες δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής (ελιά, εσπεριδοειδή, αβοκάντο). Παράλληλα, για πρακτικούς λόγους, αποτελεί και την ιδανική περίοδο για τη διενέργεια αναλύσεων εδάφους, ώστε οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να λάβουν έγκαιρα τα αποτελέσματα των αναλύσεων πριν ξεκινήσει η περίοδος της εφαρμογής χειμερινής λίπανσης (τον Δεκέμβριο).
Οδηγίες για τη σωστή δειγματοληψία εδάφους και φύλλων παρέχονται σε σχετικό φυλλάδιο στην ιστοσελίδα ενημέρωσης αγροτών του Ινστιτούτου (http://agrinfo.nagref-cha.gr). Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον για διενέργεια αναλύσεων φύλλων ή εδάφους από ομάδες παραγωγών, Δήμους ή μικρές ομάδες μεμονωμένων παραγωγών το Ινστιτούτο δύναται να αναλάβει, έπειτα από σχετική συνεννόηση τη διενέργεια της δειγματοληψίας εδάφους ή φύλλων από εξειδικευμένο προσωπικό χρησιμοποιώντας το Κινητό Εργαστήριο Αναλύσεων. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ινστιτούτο στο τηλέφωνο 2821083440.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα