Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εσωσε το σπίτι του

“Ανάσα” έδωσε η με αριθμό 28/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων (Προσωρινή Διαταγή) σε άνεργο και πολύτεκνο αγρότη από την Ιεράπετρα, ο οποίος έσωσε το σπίτι του.
Οπως ανακοίνωσε η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο αγρότης είναι πολύτεκνος, με τέσσερα ανήλικα τέκνα, χρεωμένος στο “φουλ” σε τρεις Τράπεζες, με είκοσι καταναλωτικά προϊόντα, συνολικού ύψους χρέωσης 854.693,08 ευρώ. Μοναδικό του εισόδημα η σύνταξη της καρκινοπαθούς συζύγου του και μοναδικό περιουσιακό στοιχείο η κατοικία του.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, ο αγρότης, παίρνει “ανάσα” σώζοντας την κατοικία του με καταβολή δόσης 200 ευρώ/μήνα για τρία χρόνια, δηλ. μέχρι τις 11/3/2016 που έχει προσδιοριστεί η συζήτηση της κυρίας αίτησης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο δανειολήπτης κατέθεσε εξωδικαστική αίτηση προς τις πιστώτριες Τράπεζες, η οποία δεν έγινε δεκτή και στη συνέχεια με βάση τον νόμο 3869/2010 κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας.
Οπως σημειώνει η πρόεδρος της Ενωσης, Ιωάννα Μελάκη «η απόφαση (Προσωρινή Διαταγή) του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας θεωρείται δικαίωση, διότι το Δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση κάθε περαιτέρω πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης της μοναδικής κατοικίας του δανειολήπτη που ευρίσκεται στο αγροτικό ακίνητο εκτάσεως τριών στρεμμάτων, όμως με τη δυνητική υποχρέωση καταβολής των προτεινόμενων 200 ευρώ εκ μέρους του δανειολήπτη μέχρι την ημερομηνία συζήτησης της κύριας αίτησης που έχει οριστεί τις 11/3/2013».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα