Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτός ο ΑΟΧ είναι… σκληρό καρύδι!

Η ικανοποίηση για την εμφάνιση και την απόσπαση του θετικού αποτελέσματος στην Πάτρα, είναι μεγάλη στις τάξεις του Α.Ο. Χανιά. Η ομάδα απέδειξε ξανά ότι είναι πολύ σκληρό καρύδι για τους αντιπάλους της και σίγουρα το γεγονός ότι γίνεται λόγος για την ευκαιρία που χάθηκε να έπαιρνε μία μεγάλη από άποψη ουσίας και εντυπώσεων, νίκη, να δηλώνει πως ακόμα και η ισοπαλία, της πέφτει “λίγο” ως αποτέλεσμα…
Σε κάθε περίπτωση, η σεζόν έχει ξεκινήσει με τρόπο που αν μη τι άλλο κρίνεται ως απόλυτα θετικός. Με έναν ΑΟΧ να έχει μαζέψει τέσσερις βαθμούς μετά τα πρώτα τρία παιχνίδια, εκ των οποίων όμως τα δύο σε έδρες από τις πιο δύσκολες του πρωταθλήματος κι όπου τουλάχιστον στα Ψαχνά σίγουρα δεν άξιζε την ήττα. Είναι δε “μέσα” στο Κύπελλο έχοντας καταφέρει να βγει “στεγνός” από την Τρίπολη και απέναντι σε ολόκληρο Αστέρα… Σύμπτωση λοιπόν που επαναλαμβάνεται δεν είναι σύμπτωση, με έναν Α.Ο. Χανιά να δείχνει ικανός να σταθεί με αξιώσεις στη Φούτμπολ Λιγκ, πρωτάθλημα στο οποίο πρέπει να σημειωθεί ξανά πως επανεμφανίζεται μετά από 30 και πλέον χρόνια.
Δεν αποτελεί καθόλου υπερβολή ότι άξιζε προχθές, με την ευκαιρία του Πάγκαλου στα τελευταία λεπτά του α’ ημιχρόνου και με τις φάσεις του Λουκίνα αλλά και του Καμπλιώνη στην επανάληψη -τη στιγμή που στον αντίποδα η Παναχαϊκή πέραν της στιγμής με τον Μαραγκουδάκη δεν είχε τίποτε άλλο- να ήταν ο νικητής. Οπως επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι άσχετα από το αποτέλεσμα, σε ένα ακόμα παιχνίδι δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες κάτι που είχε κάνει στην Τρίπολη, μένοντας και τότε στο “μηδέν”, αλλά και στα Ψαχνά όπου το δεύτερο γκολ που δικαίως επιζητούσε δεν ήρθε ποτέ κι έτσι χάθηκε ένας σημαντικός βαθμός.
Πού μπορεί να φτάσει ο φετινός ΑΟΧ δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Σημασία έχει ότι στις τάξεις της ομάδας βλέπουν ξεχωριστά το κάθε ματς που έρχεται και αυτή τη στιγμή, στο βάθος του ορίζοντα υπάρχει μόνον ο Ολυμπιακός Βόλου, ματς που είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά και που δίνει την ευκαιρία εξαγωγής συμπερασμάτων…

Επιστροφή νωρίς το πρωί
Η αποστολή του ΑΟΧ επιστρέφει στα Χανιά νωρίς το πρωί ακτοπλοϊκώς μετά από ένα πολύ κοπιαστικό τριήμερο λόγω του ότι είχε προγραμματιστεί σε βραδινή ώρα το προχθεσινό ματς στην Πάτρα. Σίγουρα υπάρχει η ικανοποίηση για το ότι ο στόχος επιτεύχθηκε με την απόσπαση ενός εκ των δύο αποτελεσμάτων που κυνηγούσε η ομάδα, αλλά η κούραση ήταν μεγάλη χθες βράδυ που επρόκειτο να υπάρξει η επιστροφή από το λιμάνι του Πειραιά.
Σε κάθε περίπτωση, από σήμερα ο ΑΟΧ στρέφει την προσοχή και το ενδιαφέρον του στον Ολυμπιακό Βόλου, με την προετοιμασία να ξεκινά με την απογευματινή προπόνηση που θα γίνει στη Μοναχή Ελιά. Σημαντικό το γεγονός ότι τους παίκτες διακρίνει η πολύ καλή ψυχολογία κάτι που προκύπτει μετά τις συνεχόμενες καλές εμφανίσεις, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός Β. από την πλευρά του έρχεται τη Δευτέρα στα Χανιά έχοντας για πρώτη φορά χάσει σε ηθικό μετά την ισοπαλία με την Καλλιθέα…
Τον Σεροπιάν τον ενδιαφέρει σίγουρα σε τι κατάσταση θα δείξουν ότι βρίσκονται ο Βαλλιάνος και ο Πιθαρούλης, που είναι οι δύο σοβαρές απουσίες, ενώ σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τον τελευταίο φαντάζει απίθανο να υπολογίζεται. Από την άλλη, ο Πότσι θα φορτσάρει πλέον και, αντίθετα με ό,τι συνέβη στην Πάτρα, λογικά θα είναι στο βασικό σχήμα για το ματς που έρχεται.

58-3Το πάθος του Κιάσσου να σκοράρει σε βάρος του ΑΟΧ…
Εντύπωση προκαλεί ότι ο Κιάσσος κυνήγησε, όπως άλλωστε σημειώναμε και χθες, με πάθος το γκολ για την Παναχαϊκή. Κι αν κρίνεται φυσιολογικό ότι ο 38χρονος (13/12/75) πλέον Χανιώτης ποδοσφαιριστής ήθελε να σκοράρει για λογαριασμό της ομάδας στην οποία αγωνίζεται φέτος, αυτό που παραξένεψε ήταν ο έντονος τρόπος που το προσπάθησε, οι εκφράσεις στο πρόσωπό του όπως φάνηκε από την τηλεόραση μετά τα δύο άστοχα φάουλ που εκτέλεσε.
Ετσι, καταγράφεται ότι στην πρώτη φορά που στη δύση πλέον της καριέρας του, ο Κιάσσος προέκυψε να τεθεί αντίπαλος του Α.Ο. Χανιά -από τον οποίο πήρε μεταγραφή για τον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 1993- επιζητούσε μετά… μανίας να σκοράρει σε βάρος του. Από εκεί και πέρα πάντως και με την Παναχαϊκή να είναι πραγματικά αγνώριστη αγωνιστικά, τουλάχιστον στο α’ ημίχρονο, ο Κιάσσος -που σίγουρα δεν θα τον άφηνε ασυγκίνητο να γυρίσει στα Χανιά και να κλείσει την καριέρα του- ήταν εκ των κορυφαίων για τους Πατρινούς και προκαλεί την εντύπωσή μας, γιατί ο Καβακάς αποφάσισε να προβεί σε τόσο γρήγορη αλλαγή του…

58-4Επεισοδιακό διαζύγιο Καβακά – Παναχαϊκής!
Ο ΑΟΧ πέρασε από την Πάτρα αφήνοντας… συντρίμμια, με τη Παναχαϊκή και τον Καβακά να χωρίζουν με επεισοδιακό τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Πατρινοί στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, δηλώνουν πως θα καταφύγουν δικαστικώς σε βάρος του προπονητή που πέρασε με επιτυχία από τον Πλατανιά όμως από πέρσι η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα, με την Παναχαϊκή να γίνεται η τρίτη ομάδα μετά την Καλλονή και τη Λάρισα που δεν καταφέρνει να δείξει έργο…
Χθες, στα “Χ.Ν.” σχολιάζαμε την εξέλιξη που θα ακολουθούσε, καθώς οι βάσιμες πληροφορίες που είχαμε στη διάθεσή μας από την Πάτρα ανέφεραν πως πριν από τον αγώνα με τον ΑΟΧ είχε παρθεί η απόφαση από τον Καβακά να εγκαταλείψει. Aρα, προφανώς θα προηγήθηκε κάτι που θα τον ενόχλησε πάρα πολύ, με τον Κούγια να ανέφερε χθες το πρωί σε δηλώσεις του ότι δεν ήθελε να τον απολύσει, από την άλλη όμως επεσήμαινε ότι αν δεν αντέχει την πίεση, πως είναι δικό του πρόβλημα ενώ τον κατηγορούσε εμμέσως πλην σαφώς για τις επιλογές του…
Η ανακοίνωση της Παναχαϊκής αναφέρει τα εξής:
«Το Διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ καταγγέλλει τους προπονητή και γυμναστή της Παναχαϊκής, Τιμόθεο Καβακά και Γεώργιο Πήδουλα, διότι επέδειξαν εξαιρετικώς αντιβαίνουσα τον νόμο, την καλή πιστή και τα συναλλακτικά ήθη συμπεριφορά.
Σήμερα (σ.σ. χθες) οι δύο αυτοί κύριοι, οι οποίοι κόστισαν στην ΠΑΕ κατά την περίοδο της προετοιμασίας και για 3 μόνο αγώνες ο μεν πρώτος συνολικά 11.450€, ο δε δεύτερος 5.930€, χωρίς προηγουμένως να ενημερώσουν, είτε προφορικώς, είτε εγγράφως είτε κάποιο μέλος του Δ.Σ. είτε τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ κ. Γιώργο Κόλτζο, είτε έστω έναν από τους υπαλλήλους της ΠΑΕ, προέβησαν στις εξής ενέργειες:
1. Εγκατέλειψαν, αφού προηγουμένως είχαν ήδη ετοιμάσει τα προσωπικά τους είδη από το Σαββατοκύριακο, τις μισθωμένες από την ΠΑΕ κατοικίες τους, παραδίδοντας τα κλειδιά στους ιδιοκτήτες.
2. Παρέδωσαν στον προπονητή τερματοφυλάκων κ. Γεώργιο Κιούπη τις φόρμες και όλο το υλικό που τους είχε παραδώσει η ΠΑΕ για να ασκούν το έργο τους.
3. Ο Γιώργος Πήδουλας εγκατέλειψε την συσκευή POLAR και όλα τα όργανα γυμναστικής προπονήσεως, χωρίς καν να υπογράψει πρωτόκολλο παραδόσεως.
4. Ο Τιμόθεος Καβακάς, παρά την ρητή απαγόρευση, η οποία υπήρχε στο συμβόλαιό του να αποφεύγει την οιαδήποτε δυσμενή κρίση, είτε εις βάρος ποδοσφαιριστών, είτε εις βάρος της διοίκησης, χθες (σ.σ. προχθές) στην συνέντευξη τύπου, άφησε σαφές, αλλά το κυριότερο ψευδές υπονοούμενο περί δήθεν ύπαρξης προβλημάτων των ποδοσφαιριστών για να αιτιολογήσει την κακή ως τραγική εικόνα της ομάδας στους 3 αγώνες του πρωταθλήματος και στον ένα του κυπέλλου.
Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ θα στραφεί εναντίον των ανωτέρω δικαστικά, γιατί ο μεν Τιμόθεος Καβακάς οδήγησε την ΠΑΕ στο ν’ αποκτήσει ποδοσφαιριστές, καταβάλλοντας πολύ σημαντικά ποσά, τους οποίους την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αποτέλεσαν δική του επιλογή, τους θεώρησε ακατάλληλους και ζήτησε την απομάκρυνσή τους προκαλώντας σημαντική οικονομική βλάβη στην ΠΑΕ, ο δε Γιώργος Πήδουλας οδήγησε την ΠΑΕ στην αγορά ηλεκτρονικών οργάνων, οργάνων γυμναστικής, αλλά και ενισχυτικών πρωτεϊνών, πρωτοφανούς κόστους για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ το αγωνιστικό αποτέλεσμα ήταν αντιστρόφως ανάλογο του ποσού που δαπανήθηκε.
Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ από σήμερα αναζητά τους αντικαταστάτες των ανωτέρω».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα