Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αισιοδοξία ότι οι νίκες θα έρθουν

Το κλίμα στον Πλατανιά όπως μεταξύ άλλων καταγράφεται και στη χθεσινή προπόνηση, είναι αισιόδοξο και για πρώτη φορά ίσως φέτος σε τόσο έντονο βαθμό. Σίγουρα, το γεγονός ότι οι εντυπώσεις από το προχθεσινό ματς έμειναν στο τέλος υπέρ της Χανιώτικης ομάδας, με την ισοφάριση που υπήρξε και με την προσπάθεια που καταβλήθηκε για ένα δεύτερο γκολ, να παίζει το σημαντικότερο ρόλο. Ωστόσο, ρόλο μπορεί να παίζει κι ότι οι παίκτες αντιλήφθηκαν ότι από αγωνιστικής πλευράς έκαναν ό,τι μπορούσαν καλύτερο, ειδικά από το 60’-65’ και μετά, εξαντλώντας κάθε τακτική δυνατότητα προκειμένου να πετύχουν το 2-1 και να πάρουν μια μεγάλη, με βάση την εξέλιξη που θα είχε ο αγώνας, νίκη.
Ετσι, παρά τη νέα εντός έδρας ισοπαλία που είναι η τέταρτη σε ισάριθμα παιχνίδια και πέμπτη σε σύνολο στο πρωτάθλημα αλλά και ότι την ομάδα δεν τη διακρίνει σίγουρα ο… βαθμολογικός αέρας, με μια ματιά στον πίνακα να είναι αν μη τι άλλο χαρακτηριστική, στις τάξεις παικτών, προπονητών αλλά και διοίκησης υπάρχει η πίστη ότι στη συνέχεια θα γίνει ανατροπή της κατάστασης και θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα. Μπορεί το έναυσμα για να ξυπνήσει ο εγωισμός των παικτών, που τον έχουν εκδηλώσει έως τώρα ελάχιστα και σε στιγμές που τους δημιουργείται εκνευρισμός από συμπεριφορές των αντιπάλων τους όπως προχθές αλλά και με τον Απόλλωνα, να δόθηκε προχθές και αρχής γενομένης με τον Εργοτέλη το προσεχές Σάββατο να γυρίσει ο τροχός…

Ο παράγοντας της ατυχίας…
Σοβαρότατη δικαιολογία για τη νέα ισοπαλία αποτελεί βεβαίως ο παράγοντας της τύχης, που αν μη τι άλλο έως τώρα, σίγουρα δεν είναι με τον Πλατανιά. Προχθές η ομάδα κινδύνευσε, με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, να δεχθεί γκολ από μία απίθανη κόντρα του Γιωργαλλίδη με τον Ζεκίνια… Γενικώς, ο Πανθρακικός χωρίς να ήταν πιεστικός ή να είχε απειλήσει στο βαθμό που τουλάχιστον το έκαναν η Βέροια και ο Αστέρας Τρίπολης, κατάφερε να προηγηθεί σε μία στιγμή που αν όχι ο Πλατανιάς θα μπορούσε να ήταν εκείνος μπροστά, λόγω καλύτερης κυκλοφορίας της μπάλας και τελικών προσπαθειών, τουλάχιστον ήταν στις δυνατότητές του να είχε το ματς στην ισοπαλία.
Ο Πλατανιάς βέβαια δεν εξαιρείται των λαθών που γίνονται και είναι ένα θέμα που πρέπει να προβληματίσει πολύ την ομάδα, καθώς με εξαίρεση τον ΟΦΗ, σε κανένα ματς -ούτε στο Κύπελλο- έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν… Κι όλα αυτά τη στιγμή που έπειθε στην περίοδο της προετοιμασίας ότι η άμυνα θα ήταν το ισχυρό του χαρτί. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η δικαιολογία ότι η τύχη δεν είναι υπέρ του Πλατανιά είναι βάσιμη και ουσιαστική. Η ομάδα κάνει ευκαιρίες, προσπαθεί να δημιουργήσει, απειλεί τον αντίπαλο κι όμως σε κανένα παιχνίδι, αν εξαιρεθεί η Βέροια, δεν έχει καταφέρει να βάλει τη σφραγίδα της και να δώσει την εντύπωση ότι το έχει “καθαρίσει”. Το σίγουρο είναι ότι αδυνατεί επίσης να κρατήσει το προβάδισμα υπέρ της, αλλά προχθές τουλάχιστον προκύπτει κι ένα αισιόδοξο στοιχείο που δεν είναι άλλο από το ότι, για πρώτη φορά φέτος, είχε απάντηση, γκολ δηλαδή, σε τέρμα αντιπάλου της.
Τέλος πάντων, όλα ξεκινούν και καταλήγουν στη νίκη. Μία νίκη που εάν έρθει -που κάποια στιγμή θα έρθει, αρκεί να μην… καθυστερήσει πολύ ακόμα- θα δώσει “φτερά” στους παίκτες και θα τους απαλλάξει από αυτό το βραχνά. Τώρα, φταίνε όλα αλλά εάν έρθει το πρώτο “τρίποντο”, θα αναθεωρηθούν επίσης πολλά και τα πράγματα θα γίνουν σίγουρα καλύτερα…

Λεπτομέρειες για το επεισόδιο στη φυσούνα
» Καμία εμπλοκή ποδοσφαιριστών του Πλατανιά
Περισσότερες λεπτομέρειες για το γεγονός του επεισοδίου που έλαβε χώρα στην είσοδο των αποδυτηρίων, έξω από το γραφείο του παρατηρητή, γίνονται γνωστές μετά το τέλος του προχθεσινού ματς. Με τους παίκτες του Πανθρακικού να συνοδεύουν “καροτσάκι” τον Μήτσιο μέχρι το γραφείο του, διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία… Σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά υπήρξε εμπλοκή ανθρώπων των δύο ομάδων, με τον γιατρό του Πλατανιά Γιάννη Σφυράκη, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να μπει στη μέση ώστε να κατευνάσει τα πνεύματα, να δέχτηκε, όπως γίνεται γνωστό, μπουνιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού του από τον φροντιστή του Πανθρακικού! Τότε υπήρξε γενίκευση της έντασης, αλλά υπάρχει κατηγορηματική διάψευση από τον Πλατανιά ότι συμμετείχαν οι ποδοσφαιριστές.
Σε κάθε περίπτωση το θέμα θεωρείται λήξαν. Να σημειωθεί πάντως ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμπεριφορά των μελών της αποστολής του Πανθρακικού σημειώθηκε στις εκθέσεις του παρατηρητή αγώνος και του εκπροσώπου της Δ.Ε.Α.Β. (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας) και η ομάδα της Κομοτηνής κινδυνεύει έτσι με επιβολή αυστηρότατου χρηματικού προστίμου.

Επρεπε ν’ αποβληθεί νωρίτερα ο Χρήστου
» Πώς το παιχνίδι πήρε… “φωτιά” στα τελευταία λεπτά
Όλη η συζήτηση από το προχθεσινό παιχνίδι περιστρέφεται γύρω από τη φάση που ουσιαστικά αποτέλεσε το μπαρούτι και ήταν η αιτία να πάρουν “φωτιά” τα τελευταία λεπτά. Διότι, όταν το ματς “έκαιγε” και αν ο Χρήστου, που ήταν ο πρωταγωνιστής και των δύο επεισοδίων, φερόταν πιο έξυπνα, σίγουρα δεν θα είχαν ακολουθήσει όσα επακολούθησαν. Αναφερόμαστε στη φάση όπου ο αμυντικός του Πανθρακικού δέχεται τη μπάλα στα πόδια από την επιστροφή του φερ πλέι από τον Πλατανιά και καθυστερώντας προκλητικά, όταν η αντίπαλη ομάδα κυνηγούσε το χρόνο και καιγόταν για την ισοφάριση, ανάγκασε στην ουσία τον Ναζλίδη να τρέξει προς τη μπάλα και να του την πάρει από την κατοχή. Σίγουρα δεν ήταν πρέπον από τον Πλατανιά αυτό το γεγονός, αλλά και ο Χρήστου έδωσε δικαιώματα προσπαθώντας να κερδίσει 5-10 δευτερόλεπτα καθυστέρησης, σε μια στιγμή που ήταν εμφανές πως το μάτι του Ναζλίδη γυάλιζε.
Τότε ωστόσο όφειλε ο Μήτσιος να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Χρήστου, όπως και να δείξει την κίτρινη από την άλλη στον Ναζλίδη, που ήταν οι άτυποι πρωταγωνιστές αυτού του μίνι επεισοδίου, διότι μετά η ένταση γενικεύτηκε. Αντί να αποβληθεί τότε ο Χρήστου, που επιτέθηκε στο Ναζλίδη που του έκλεψε τη μπάλα και κατά τον ίδιο δεν φέρθηκε σωστά, με απόφαση του διαιτητή συνέχισε κανονικά. Μέχρι να φτάσουμε στη φάση του 82’ όπου τιμωρήθηκε για το δυνατό τάκλιν, παίρνοντας μπάλα ωστόσο, πάνω στον Μπέλιτς. Κόκκινη κάρτα στον Χρήστου, που πηγαίνοντας στα αποδυτήρια κλώτσησε κι ένα μπουκάλι πυροδοτώντας την κερκίδα που ούτως ή άλλως έδειχνε εξαγριωμένη, δεν υπάρχει, αλλά θα μπορούσε να την είχε δεχθεί κάλλιστα λίγα λεπτά προηγουμένως όταν μπροστά στα μάτια του διαιτητή, ήταν ο πρώτος που την “έπεσε” στο Ναζλίδη.
Σε κάθε περίπτωση, ο Μήτσιος ήταν φανερό προχθές ότι έχασε τον έλεγχο του αγώνα από ένα σημείο και μετά. Ειδικότερα προς το τέλος σφύριζε κατά… το δοκούν τα φάουλ, όπως φυσικά λάθος υπάρχει και στην υπόδειξη για οφ σάιντ, σε φάση υπέρ του Πανθρακικού στις καθυστερήσεις. Η διαιτησία λοιπόν δεν ήταν για τον Πλατανιά, αλλά μάλλον ισχύει ότι ο Μήτσιος έκανε τόσα πολλά λάθη, αφήνοντας με παράπονα και τις δύο ομάδες με τα σφυρίγματά του…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα