Μουσείο Τυπογραφείας


Εκδοση και έκθεση για τον πόλεμο στη Δυτική Κρήτη

Μια διαφορετική προσέγγιση της σκληρής εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου συνιστά το δίπτυχο αφιέρωμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στην 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τόσο ο δωδέκατος τόμος της  εκδοτικής σειράς Μαρτυρίες, με τίτλο Ο πόλεμος στα σπίτια μας, όσο και η νέα περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ΧΑΝΙΑ ’41-’45, αναδεικνύουν, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων αφηγήσεις «μάχιμων» και «αμάχων» καθώς και σπάνιο αρχειακό υλικό, άγνωστα επεισόδια της Μάχης, της Κατοχής και της Αντίστασης στο δυτικό τμήμα του νησιού μας, στις περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και του ορεινού «διαδρόμου» που οδηγεί στις ακτές του νότου. Ο νέος τόμος της σειράς Μαρτυρίες περιλαμβάνει αποκλειστικά γυναικείες αφηγήσεις. Είναι λοιπόν ιστορίες του βουνού που διηγείται η Ευαγγελία Παπαδάκη.   Εικόνες –κλεφτές κατά κάποιον τρόπο, λόγω της παιδικής τους ηλικίας– από τη ζωή της πόλης των Χανίων στην Κατοχή αφηγούνται οι κυρίες Ρένα και Ιωάννα Κουτσουδάκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.