Μουσείο Τυπογραφείας

Για ποια ανάπτυξη;

Την ώρα που όλοι μιλούν για ανάπτυξη… τρεις βασικοί πυλώνες κοινωνικής ανάπτυξης βάλλονται στην Ελλάδα της κρίσης: Παιδεία, Υγεία και Πολιτισμός.
Τρία δημόσια αγαθά που αποτελούν το παρόν και το μέλλον κάθε τόπου. Από εκεί έχουν αρχίσει οι οριζόντιες περικοπές και οι απολύσεις.
Στην Παιδεία, που αποτελεί την κύρια υποδομή για το μέλλον, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που μετά τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα, δεν έχει γίνει κανείς διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού, όπως σχολίαζαν τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων που κλιμακώνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.
Στην Υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό, που αυτό το διάστημα ποδοπατείται βάναυσα, με τις τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο προσωπικό και στοιχειώδη υλικά, τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις, την επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ, έρχεται να προστεθεί και ο εμπαιγμός για τους ακρίτες της χώρας. Οπως φαίνεται, οι δομές υγείας και τα Νοσοκομεία κρατούν ανοικτά μόνον χάρη στην αυτοθυσία των ίδιων των γιατρών.
Στον Πολιτισμό και εκεί διαθεσιμότητες… «Δεν υπάρχει δέντρο χωρίς τις ρίζες του και πώς θα σταθούμε στους δυνατούς ανέμους και πώς θα καρποφορήσουμε χωρίς τις ρίζες μας, χωρίς την προϊστορική και ιστορική μας μνήμη;», απαντούν οι αρχαιολόγοι.
Για ποια ανάπτυξη, λοιπόν, μπορούν να μιλούν, όταν όσα συνθέτουν μία υγιή και συγκροτημένη κοινωνία καταρρέουν;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.