Μουσείο Τυπογραφείας

­“Μεγάλη Σαρακοστή – Πορεία προς το Πάσχα”

Αυτό ήταν το θέμα που ανέπτυξε εκτενώς, ο κ. Αντώνης Βακάκης, θεολόγος και γραμματέας στη Μητρόπολή μας, φίλος και συνεργάτης εκλεκτός. Μια πολύ ενδιαφέρουσα πνευματική εσπερίδα, στον Αγιο Σπυρίδωνα.
Ο λατρεμμένος πολιούχος στην Κίσσαμο πόλη, ο αναδειχθείς Υπέρμαχος της Α’ Συνόδου, κι εδώ εμβληματικός Αγιος στα ήθη και στις καρδιές των ανθρώπων Του, μας παραχώρησε τη φιλοξενία Του.
Πρόταση του εφημέριου της εκκλησίας, πατρός Εμμανουήλ Μπαργιωτάκη, με την ευκαιρία της Αποκριάς… Τριώδιον το “Κατανυκτικόν”!
Το πρόγραμμα παρουσίασε επιτυχώς, η κα Νίκη Κατερινάκη – Παπακωνσταντίνου, κάνοντας σχόλια στους “αρμούς” και ο κύριος ομιλητής δόμησε την προσεγγισή του στην πρώτη, Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου.
Κατά την οποία διαβάζεται η σχετική ευαγγελική περικοπή, για ν’ αποφύγουν οι πιστοί την υπεροψία και να μιμηθούν την ταπείνωση…
Τη δεύτερη Κυριακή (του Ασώτου) ως παράδειγμα ειλικρινούς μετάνοιας κι επιστροφής στον Θεό…
Και την τρίτη (των Απόκρεω) αφιερωμένη στη Μέλλουσα Κρίση, ώστε να θυμόμαστε και τη Δικαιοσύνη του Κυρίου, και όχι μόνο τη φιλανθρωπία Του. Η δε τέταρτη Κυριακή (Τυρινή), είναι αφιερωμένη στο γεγονός της εξορίας των πρωτόπλαστων (λόγω της ανυπακοής τους) από τον παράδεισο…
Δόθηκε έμφαση επίσης στο τρίπτυχο Νηστεία – Μετάνοια – Προσευχή, δόθηκε ο ιστορισμός της δημιουργίας της Νηστείας, εξάλλου καθόλο τον κορμό της ωραίας αναφοράς, είχαμε “ιντερμέδια” από σχετικούς ψαλμούς, τους οποίους απέδωσαν ιεροψάλτες, με επικεφαλής τον μουσικοδιδάσκαλο κ. Γεώργιο Χαχλάκη. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος κ. Σταθάκης, ο παν/τος Ειρηναίος Μπατσάκης και ο δ/ντής της Ο.Α.Κ. κ. Ζορμπάς. Τέλος ο Αγιος μας φιλοξένησε με τις “ερωθιές” της Αγαπης που άξια έφτιαξαν οι κυρίες της Ενορίας και τις ευχαριστούμε επίσης. Καλή Σαρακοστή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.